Slavia si odvezla debakl z Mladé Boleslavi

Fotbalisté pražské Slavie poprvé po devítí zápasech prohráli. Ve 22. kole Gambrinus utrpěli debakl v Mladé Boleslavi 1:4, což je jejich nejtěžší porážka v letošním ligovém ročníku. Domácí se svému soupeři přiblížili na dva body. Slávisté ztrácejí na třetím místě už dvanáct bodů na vedoucí Liberec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga

Mladá Boleslav rozhodla o své vysoké výhře třemi góly během deseti minut, kdy se dvakrát trefil Pecka a jednou Kulič. Zápas přinesl velmi dobrý fotbal a vůbec první vítězství Mladé Boleslavi ve vzájemných duelech.

Do sestavy Slavie se sice vrátil Švento, ale trenér Karel Jarolím se musel obejít bez zraněného obránce Dosoudila, jehož nahradil Kratochvíl. Hned ve druhé minutě po Kuličově roku hlavičkoval těsně vedle Švejdík, z protiútoku šel Vlček sám na Kučeru, ale trefil jen nohy domácího brankáře. Hrálo se v tempu a s řadou šancí na obou stranách. Hostující gólman Vorel sebral míč z kopačky Kyselovi a poté zachránil i před Kuličem. Na druhé straně se vyznamenal Kučera, když vyboxoval na roh Krajčíkovu dělovku z velkého vápna. Ve třinácté minutě důrazně atakující Pecka sebral míč Krajčíkovi, přesný přízemní centr jen těsně tečoval Kulič, ale Vorel vynikajícím zákrokem opět Slavii zachránil.

Zatímco první poločas nabídl vyrovnanou partii, druhý se změnil v domácí exhibici. Slavii naopak stíhala jedna pohroma za druhou. Po srážce hlavou s Palátem skončil zápas pro Švece, který byl na hřišti teprve dvě minuty. Poté přišel první gólový úder domácích. Po rohu hlavičkoval Švejdík, jeho střelu Vorel jen vyrazil před sebou a Pecka opakovanou ranou protlačil míč do sítě. Na druhé straně Vlček pohotově z otočky těsně přestřelil a z rychlého brejku se prosadil výborný Kulič. Přesprintoval hostující obránce, chladnokrevně si počkal a mezi Vorlovýma nohama zvýšil. Obrana Slavie nevěděla kam dřív skočit a byla značně nejistá. Po hodině hry se jen dívala, jak Pecka po Kuličově rohu poslal potřetí míč hlavou do sítě. I nadále se hrálo na české poměry v nevídaně rychlém tempu a po střele Kysela se opět vyznamenal Vorel. Slavia se nevzdala, ale v koncovce se neprosazovala. Neuspěl ani v 68. minutě Holeňák, který sice byl sám před Kučerou, ale míč mu utekl od nohy. Debakl Slavie završil Kulič, jehož centrovaný míč z trestného kopu ze třiceti metrů proletěl až do sítě. Zmírnit vysokou prohru dokázal jen deset minut před koncem Vlček.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 4:1 (0:0)

Branky: 50. a 60. Pecka, 53. a 75. Kulič - 80. Vlček
Rozhodčí: Královec - Tulinger, Pospíšil. ŽK: Vít, Švejdík - Krajčík, Suchý, Kratochvíl
Diváci: 5000

Mladá Boleslav: Kučera - Ševinský, Brezinský, Švejdík, Palát - Kysela (87. Rychlík), Vít, Matějovský (72. Sedláček), Vaculík - Kulič (82. Sviták), Pecka. Trenér: Uhrin ml.

Slavia: Vorel - Krajčík (46. Švec, 49. Janda), Suchý, Kratochvíl, Hubáček - Kalivoda (54. Fořt), L. Jarolím, Holeňák, Švento - Piták, Vlček. Trenér: K. Jarolím

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme