Slavia, Sparta i Baník Ostrava potkají v 1.kole poháru UEFA kluby z východu

V Monaku se losovalo první kolo poháru UEFA. Evropská fotbalová unie rozdělila týmy do osmi skupin. V každé z nich bylo pět mužstev nasazených a pět nenasazených dle hodnoty koeficientu. Mezi losovanými týmy byla Slavia i Sparta tedy neúspěšné týmy v boji o Ligu mistrů a Baník Ostrava.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA

UEFA | Foto: UEFA

Hned v první skupině mezi nenasazenými byl ostravský Baník spolu s FC Curych, Temešvárem, Charkovem a irským St. Patrickem. V druhé pětce čekaly AC Milán, Besiktas Istanbul, Spartak Moskva, Hertha Berlín či Partizan Bělehrad. Osudí přiřklo Baníku ambiciózní moskevský Spartak, kde působí i dva čeští reprezentanti Radoslav Kováč a Martin Jiránek.

Sparta i Slavia byly mezi nasazenými kluby a čekaly tedy na fotbalově příznivější soupeře. Sparta si o postup do základní skupiny zahraje s Dinamem Záhřeb. V Chorvatsku fotbalový suverén posledních let. Slavia bude o podzim v evropských pohárech bojovat s málo známým Vaslui, v posledním ročníku sedmým týmem rumunské ligy.

Jen Sparta začne 1. kolo na hřišti soupeře, úvodní zápasy se hrají 18. září, odvety jsou na programu 2. října.

David Surmaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme