Slavia ve finále, Vsetín se udržel

Hokejová Tipsport extraliga dnes přinesla dvě podstatné novinky. Hráči pražské Slavie postoupili do finále play-off, hokejisté Vsetína se pak udrželi v nejvyšší soutěži i pro příští ročník. Slávisté porazili v pátém semifinále České Budějovice 2:1 po samostatných nájezdech, Vsetínská hokejová zvítězila v šestém utkání baráže na ledě Ústí nad Labem 1:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport extraliga

Tipsport extraliga | Foto: Hokej.cz

Slavia si po prohře v úvodním zápase v semifinále trpělivě razila cestu k postupu. Ani dnes nikam nespěchala, v ochozech její vyčkávací hře přihlížela rekordní návštěva tohoto play off - 13519 diváků. Budějovického gólmana Turka zaměstnával jen horlivý Hruška, který do poloviny zápasu nastřádal čtyři velké šance, ale ani jednu nezakončil nebezpečně. Jenže obránce Petr Kadlec krátce po vypršení poloviny základní hrací doby napřáhl na modré čáře, před Turkem se v tu chvíli pošťuchovali Duda s Gřegořkem a sotva vyklidili brankáři výhled, zapadla mu k tyči obráncova rána.

Hráči Budějovic v tu chvíli zřetelně viděli na konec své sezony. Zvedli je jejich junioři, kteří při zranění Bělohlava, Kotrly a Hübla drží sestavu pohromadě. Před koncem druhé třetiny vyrovnal urostlý Gulaš, který letos vyhrál produktivitu budějovické juniorky. Veselého rána se s duněním odrazila za branou od mantinelu a Gulaš ji s ještě větší vervou napálil pod břevno Fraňkovy klece. Vyčkávací třetí třetina ale znamenala druhé prodloužení v sérii, pro Slavii první v play off na jejím ledě. Slavia se dopředu netlačila, jako by čekala na samostatné nájezdy. Ty jí jdou a dnes to potvrdila i ve třetí zkoušce v play off. A znovu hrál klíčovou úlohu Vlasák, který jel jako první a proměnil. Ze soupeřova týmu neuspěl proti Fraňkovi nikdo, postup pak ranou pod břevno zpečetil Prorok.

Slavia Praha - HC České Budějovice 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Kadlec (Tomica), rozhodující nájezd Prorok - 37. Gulaš (Veselý, Vak). Nájezdy proměnili: Vlasák, Prorok. Neproměnili: Bednář - Šimánek, Sailer, Kutlák.
Rozhodčí: Homola, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5. Bez využití.
Diváci: 13.519.
Konečný stav série 4:1.

Hokejisté Vsetína slaví díky výhře 1:0 na ledě Ústí nad Labem udržení v extralize. Třetí výhrou za sebou rozhodli Valaši o celkovém vítězství v barážové sérii 4:2 na zápasy. Jediný gól dnes vstřelil v 16. minutě Marek Dubec, finský gólman Sasu Hovi uzavřel sérii čistým kontem. Severočeši měli v první části jasnou převahu, přesto ji prohráli. V úvodu vyzkoušel Hoviho Fink, ve čtvrté minutě šel pykat za faul Bauer, ale domácí se v početní převaze před vsetínskou branku nedostali. Další možnosti měli Grof a Eiselt, na druhé straně z ojedinělého protiútoku vystřelil nepřesně Demel. Vsetín z ničeho nic udeřil v 16. minutě, kdy soupeře přečíslil a po Jenáčkově přihrávce překonal Málka osamocený Dubec.

Šestinásobnému šampionovi pak stačilo, že důsledně bránil střední pásmo a znemožňoval soupeři jakýkoliv pokus o tlak. A když se dostal po přečíslení do dobré střelecké pozice Pazourek, zamířil jen do Hoviho hrudi. Marná snaha domácích pokračovala i při Janečkově vyloučení. Plány pak navíc ještě zkomplikoval domácím Slížkův trest. Potom šel pykat Bolf a Vsetín měl štěstí. V 52. minutě Antošova střela skončila na horní tyči. Slovan nevyužil ani poslední možnost poté, co kapitán hostů Stantien hákoval Červenku. Valaši odolali i v závěrečné power play, která ještě s Jenáčkovým vyloučením byla téměř minutu v šesti proti čtyřem, a mohli se pomořit do víru oslav, protože v baráži zachránili nepodařenou sezonu.

Slovan Ústí nad Labem - Vsetínská hokejová 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 16. Dubec (Rob, Jenáček).
Rozhodčí: Bolina, Šindler - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 3:8, navíc Slížek (Ústí) 10 min. Bez využití.
Diváci: 5000.
Konečný stav série: 2:4.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme