Slavia vede ve čtvrtfinále nad Libercem 3:2, Kladno řádilo v Pardubicích

Hokejisté pražské Slavie porazili v pátém čtvrtfinálovém utkání play off extraligy Liberec 7:2 a ujali se vedení 3:2 na zápasy. Kladenští odvrátili první hrozbu vyřazení ve čtvrtfinále proti Pardubicím. Na ledě Východočechů vyhráli 6:3, když vývoj duelu otočili až ve třetí třetině. Po pěti odehraných zápasech tak Pardubice vedou v sérii hrané na čtyři vítězství už jen 3:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport extraliga

Tipsport extraliga | Foto: Hokej.cz

Pardubicím se stejně jako v předchozím domácím zápase vydařil vstup do utkání. Ve druhém utkání série se trefil v první minutě Petr Sýkora, tentokrát se prosadil jen o minutu později Hejduk. Nejlepší střelec Pardubic, který potrestal Gardoňův faul, se tak dočkal první branky v play off. Pouze svému gólmanovi mohlo Kladno děkovat, že zůstalo po první třetině ve hře o prodloužení série. V úvodu druhého dějství se sice ještě do šancí dostali Hejduk a Petr Sýkora, ale poté již hosté vyrovnali hru. Začali i útočit a zkoušeli pozornost Lašáka, který si v první dvacetiminutovce připsal pouze čtyři zákroky. Zvýšená ofenzivní aktivita se jim také vyplatila. Před polovinou zápasu si při hře ve čtyřech najel před branku obránce Ševc a vyrovnal. Koukal poté vrátil vedení zpět na pardubickou stranu, ale jen na chvilku. O 61 vteřin později se totiž od modré odhodlal k útočnému výpadu Tomáš Kaberle a svým prvním gólem v play off opět vyrovnal. Branku nejproduktivnějšího zadáka základní části musel potvrdit až videorozhodčí. Oba celky se i nadále snažily hrát aktivně. Do vedení se ale dostali domácí, kteří zásluhou Hejduka využili již za 14 vteřin početní výhodu. V nerovnoměrném poměru hráčů na ledě odpověděli i hosté. Při hře pěti proti třem se trefil Martin Procházka. Stejnou výhodu, dokonce dvouminutovou, ale nabídli vzápětí nepřesní sudí i Východočechům. Ti ji ale promarnili a byli za to potrestáni. Na lavici hanby putoval Hemský a Bílek poslal hosty poprvé v zápase do vedení. Pardubice začaly riskovat a nevyplatilo se jim to. Z rychlého brejku se trefil Hrdina a dokonalé k.o. zasadil domácím Hořava, jenž potrestal jejich odvahu hrát v početní výhodě bez brankáře. Kladno si tak i bez potrestaného Patery vynutilo prodloužení série.

Slávistický kouč Vladimír Růžička po dvou porážkách v Liberci pozměnil sestavu a pouze na střídačce zápas sledovali bek Žabka s útočníkem Antošem. Až na první Stümpelovu formaci se změnilo rozestaví všech tří útoků. V šesté minutě už Slavia otevřela skóre. Tomica přihrál Kolaříkovi, který tvrdou ranou překonal Hniličku a připsal si vůbec první gól v ročníku. Slavia byla při chuti a další nebezpečí pro hosty znamenal Supův pokus. Bílí Tygři pak měli výhodu přesilové hry, ale gólmana Fraňka neohrozili. Klíčové okamžiky se odehrály v druhé části. V 26. minutě nechali čároví rozhodčí místo zakázaného uvolnění pokračovat ve hře, Duben za libereckou brankou fauloval a Vlasák v početní převaze zvýšil. Po vyloučení Kadlece a Dlouhého měli hosté téměř minutu výhodu přesilovky pěti proti třem a Kotalík ji využil. Vzápětí dostal trest za nedovolené bránění Hnilička a Liberec inkasoval další gól v oslabení. Liberecký gólman chytil Beránkův pokus, dvakrát zasáhl betonem v jasné šanci proti Vašíčkovi, ale na Stümpelovu střelu přesně v době, kdy trest končil, už nestačil. Hruška trefil v 34. minutě tyč a za necelé tři minuty Beránek zvýšil na rozdíl tří branek. Do závěrečné části nahradil Hniličku v liberecké brance Falta a hned po 70 vteřinách ho uvítal gólem Hruška. Hostům se sice podařilo podruhé překonat Fraňka po střele beka Hanzlíka, ale poslední slovo si vzali domácí. Stümpel v početní převaze pěti proti třem přidal svůj druhý gól v utkání. Stejnou výhodu měla Slavia i po dalších trestech Fischera a Modrého. Vašíček ještě trefil před prázdnou brankou tyč, ale Stümpel vzápětí dovršil hattrick.

Výsledek:

Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 7:2 (1:0, 3:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 6. Kolařík (Tomica), 27. Vlasák (Stümpel, Vašíček), 32. Stümpel (Vašíček), 37. Beránek (D. Hruška), 42. D. Hruška (Beránek), 54. Stümpel (Vašíček, Vlasák), 56. Stümpel (Špaček) - 30. Kotalík (R. Vrbata, Modrý), 51. Jiří Hanzlík (P. Rozsíval). Rozhodčí: Turčan, Smeták - Křivský, Hejduk. Vyloučení: 8:12, navíc Hnilička, Modrý, Čermák (všichni Liberec) všichni 10 min. Využití: 4:1. Diváci: 10.363. Stav série: 3:2.

Sestavy: Slavia: Franěk - J. Novák, Špaček, Kadlec, Pojkar, Kolařík, Graňák - Pálffy, Stümpel, Tomica - Vlasák, Vašíček, Sup - D. Hruška, Beránek, Vondrka - L. Havel, M. Kopecký, R. Dlouhý. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous; Liberec: Hnilička (41. Falta) - Klouček, Fischer, Jiří Hanzlík, Modrý, L. Šmíd, Jiruš, M. Duben - R. Vrbata, V. Nedorost, S. Procházka - Vaic, Kotalík, V. Novák - Čermák, Rataj, Tomajko - P. Rozsíval, Plodek, Víšek. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun.

Moeller Pardubice - Rabat Kladno 3:6 (1:0, 1:2, 1:4)
Branky a nahrávky: 2. Hejduk (Mikeska, Bulis), 32. Koukal (Průcha, A. Hemský), 47. Hejduk (Bulis, Mikeska) - 29. Ševc (Kalla, Martin Frolík), 33. T. Kaberle (Gardoň, Horna), 49. Martin Procházka (Hrdina), 54. Bílek (Hrdina, Martin Procházka), 57. Hrdina (Bílek), 59. M. Hořava (Gardoň). Rozhodčí: Husička, Minář - Český, Kostka. Vyloučení: 8:11. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 9300 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

Sestavy: Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, A. Novotný, Pácal, M. Rozsíval, Havíř, Linhart, Mudroch - P. Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Mikeska, Bulis - A. Hemský, Koukal, Průcha - Tvrdík, Divíšek, Pištek. Trenéři: Martinec a Šejba; Kladno: Orct - Ševc, T. Kaberle, Zeman, Špelda, V. Čech, P. Kasík, Jelínek - Bílek, Hrdina, Martin Procházka - M. Hořava, Gardoň, Horna - Kysela, Zajíc, Mrázek - Michael Frolík, Kalla, Martin Frolík. Trenéři: Müller, Tatíček a Evan.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme