Slavia vyhrála v derby a opět vede o pět bodů

Fotbalisté pražské Slavie opět zvýšili svůj náskok v čele Gambrinus ligy. Sešívaní v nedělním utkání na Strahově oplatili Bohemians 1905 podzimní porážku, když zvítězili 2:1, a minimálně do pondělí vedou tabulku o pět bodů před sparťanskými rivaly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha | Foto: SK Slavia Praha

Hrdinou vršovického derby se stal slávistický záložník Mickael Tavares. Po hlavičce francouzského středopolaře do tyče si v jedenácté minutě dal nevlastní gól hostující Ivan Hašek junior. Nadšeně bojující Klokani sice ještě do půle stačili srovnat, když se ve vzduchu prosadil hlavičkující Milan Škoda, ale remízu odmítl minutu před koncem znovu Tavares, který elegantní patičkou vsítil vítězný gól sešívaných.

Po třízápasovém tápání si druhou jarní výhru připsali fotbalisté Teplic. O domácí výhře 2:1 nad Zlínem rozhodli svěřenci Petra Rady dvěma brankami v první půli. Oslabený Zlín stihl jen v závěru snížit. Tepličtí se díky vítězství vrátili se na třetí místo Gambrinus ligy.

K tomu jim pomohlo mimo jiné zaváhání Brna. Neškodní Moravané prohráli v Jablonci 0:2 a klesli na pátou příčku. Domácí Severočeši poprvé v sezóně vstřelili víc než jeden gól, o což zasloužil slovenský kanonýr Pavol Straka, autor obou gólů.

Prohru 0:2 si odvážejí také České Budějovice ze Žižkova. Domácí Viktoria prokázala jarní formu dalšími třemi body, naopak Jihočeši potvrdili mizernou produktivitu, která je na úvod jara provází. Dynamo vstřelilo v pěti zápasech pouze jeden gól.

Stejným počinem se po neděli "chlubí" také Kladno. Středočeši se na jaře dokázali poprvé střelecky prosadit až v utkání proti Mostu. Z přímého souboje celků ohrožených sestupem však vytěžili pouze bod za remízu 1:1. Hodinu navíc museli dohrávat bez vyloučeného Beneše.

Výsledky nedělních zápasů 21. kola Gambrinus ligy: Viktoria Žižkov - Dynamo České Budějovice 2:0, FK Jablonec 97 - 1. FC Brno 2:0, Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 0:1, SK Kladno - SIAD Most 1:1, FK Teplice - Tescoma Zlín 2:1, Slavia Praha - Bohemians 1905 2:1.

Martin Kubičík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme