Slavia zaskočila Kaiserslautern, ale bez výsledku

Fotbalisté Slavie Praha vybojovali v úvodním utkání osmifinále Poháru UEFA proti bundesligovému Kaiserslauternu remízu 0:0. Přitom vzhledem k vývoji zápasu lze mluvit o tom, že to je bohužel JEN remíza.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po úvodní desetiminutovce, kdy se domácí jen rozkoukávali a přenechávali volné pole Kaiserslauternu, se Pražané do protivníka zakousli s nečekanou vervou. Německý celek si první příležitost vypracoval už v páté minutě, kdy Mario Basler z přímého kopu vyzkoušel Radka Černého v brance Slavie. Pak ale nově sestavená obrana sešívaných v čele s navrátilcem Suchopárkem dlouho žádné drama před vlastní svatyní nepřipustila.

Naopak blýskalo se na druhé straně, kde ale slávisté bohužel pálili jednu šanci za druhou. Nejprve Tomáš Došek ve 12. minutě přestřelil, krátce poté Zelenka mířil vedle. Do galerie „spalovačů šancí“ se postupně zařadili i Ivo Ulich a Richard Dostálek. Pouze jedinkrát dokázali slávisté dopravit míč do sítě Kaiserslauternu, ale tomuto momentu předcházelo postavení mimo hru.

Po přestávce Kaiserslautern přidal a oba týmy nabídly divákům lahůdkovou podívanou, které ale ve výsledku chybělo gólové koření. Vyložené šance lapali gólmani Radek Černý a Georg Koch či měli v rozhodujících momentech dobře postavené branky - hlavičku Tomáše Doška zastavilo břevno a na druhé straně pumelice Mario Baslera orazítkovala tyč. Do galerie slavistických „spalovačů šancí“ se připojila i zimní posila Goran Sankovič, jehož hlavičku Koch bravurně zneškodnil. V 63. minutě se na hřišti za mohutného pískotu domácích fanoušků objevil i ex-sparťan Vratislav Lokvenc, který hru Kaiserslauternu řádně rozhýbal. Také on mohl skórovat, ale Černý jeho střelu nohama vyrazil. Utkání na místě sledoval reportér Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu Miroslav Augustin.

Slávisté tedy po výkonu, který už hodně dlouho nepodali ani v lize, ani v poháru, remizovali s Kaiserslauternem 0:0. Před odvetou, která se hraje za týden, je tak všechno otevřené.

Slavia Praha - 1. FC Kaiserslautern 0:0

Rozhodčí: Romain - Goethals, Hennissen (všichni Belg.). ŽK: Suchopárek, Hyský - Schjönberg, Ramzy. Diváci: 17.840.

Slavia Praha: Černý - Suchopárek (63. Petrouš) - Šuškavčevič, Sankovič - L. Došek, Ulich, Hyský, Dostálek, Kuchař - T. Došek (83. Švancara), Zelenka.

1. FC Kaiserslautern: G. Koch - Ramzy - H. Koch, Schjönberg (63. Lokvenc) - Ratinho (46. Buck), Basler, Christov, Petterson, Strasser - Klose, Marschall.

Jan Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme