Slávisté klopýtli s Jabloncem, a znovu nevyhráli

Jen bezgólovou remízu zaznamenali fotbalisté pražské Slavie v předehrávce pátého kola Gambrinus ligy proti Jablonci. Sešívaní sice byli v průběhu celého utkání lepší, ale brankáře Lovásika nedokázali překonat ani jednou. Rozhodnout dokonce mohli i hosté, kteří se v závěru dostali do několika nebezpečných brejků. Slávisty posunul zisk jediného bodu jen na třetí místo tabulky, severočeši zůstali desátí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha | Foto: Jan Rosenauer

Trenér domácích Miroslav Beránek posadil jen na lavičku bratry Došky, Adauta i brankáře Černého, ale zlepšení hry Slavie to nepřineslo. Domácí kombinovali, ale hře chyběla myšlenka, nápad a hlavně moment překvapení. Jablonec zahustil střed hřiště a vepředu zůstal osamocený Šenkeřík. Hosté mysleli hlavně na na to, aby nedostali gól. Již v páté minutě jim mohl plány zkřížit Kuka. Piták jej krásně uvolnil, ale slávistický útočník poslal z patnácti metrů jen lehkou střelu do Lovásikových nohou. Na další ohrožení branky hostů čekali diváci až téměř do 30. minuty, kdy bez přípravy hezky vypálil Skácel, ale střelu poslal přímo na hostujícího gólmana. Lovásik zlikvidoval vzápětí i největší příležitost Slavie, když Bejblovu hlavičku po rohu vytáhl zpod břevna na roh. Částečné oživení přinesl po přestávce střídající Adauto, ale i nadále byla hra domácích hodně bezzubá. V 50. minutě našel Piták nabíhajícího Skácela, ale ten se pozorovateli Olympique Marseille příliš neukázal a z vápna poslal míč nad břevno. Na druhé straně zahrozili i hosté. Na trestný kop si nejvýše naskočil Hrotek, ale hlavičku poslal rovněž nad. Postupem času se na kopačky domácích vkrádalo stále více nervozity, naopak bojovnost hostů stoupala. Hodně se hrálo před jejich šestnáctkou, ale střely slávistů Lovásika příliš neohrozily, protože většinou končily na hradbě bránících spoluhráčů. Gól nepřinesl ani zoufalý nápor v závěru a černá série Slavie, která začala prohrou v předkole Ligy mistrů ve Vigu, pokračuje.

Slavia Praha - FK Jablonec 0:0

Rozhodčí: Puček - Gulajev, Chytil.
ŽK: Dostálek, M. Zachariáš, Adauto, Kuka - Svojtka, Gula.
Diváci: 3518.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme