Slávisté našli recept na Turka a srovnali stav série

Hokejisté pražské Slavie ve druhém utkání semifinále play off extraligy další senzaci nepřipustili a porazili České Budějovice 3:0. Slávisté tak po 73 minutách překonali brankáře Jihočechů Romana Turka a srovnali stav série na 1:1. Další dva zápasy hostí v sobotu a v neděli českobudějovická Budvar Aréna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivo Prorok a Tomáš Vlasák se radují z gólu Slavie

Ivo Prorok a Tomáš Vlasák se radují z gólu Slavie | Zdroj: ČTK

Ani ve druhém duelu nepadla ani jedna branka při hře pět na pět. Úvodní gól dal Jaroslav Bednář v přesilovce, na 2:0 zvýšil Marek Tomica v oslabení a v závěru přidal pojistku Ivo Prorok při power play hostů. Brankář Petr Franěk vychytal první nulu v letošním play off.

Slávistický trenér Vladimír Růžička po úterním duelu, v němž se jeho tým střelecky neprosadil, zamíchal sestavou. Nechal pohromadě jen druhou obrannou dvojici. V ofenzivě se posunul do první formace Duda, Hruška poskočil ze čtvrtého do útoku do druhého k Vlasákovi a v centru třetí řady mezi Bednářem a Prorokem se objevil Sobotka. Divíšek začal na křídle čtvrtého útoku. Jeho protějšek Josef Jandač neměl po pondělní výhře 2:0 ke změnám důvod.

Slavia vsadila na stejné zbraně, kterými ji v úvodním duelu porazili České Budějovice. Tedy zvýšeným důrazem, především před brankářem Turkem. Jihočeši naopak nehýřili takovou aktivitou jako v předchozím duelu, ale také občas zahrozili z rychlých protiútoků. Sailer ani Hřebejk ale na gólmana Fraňka nevyzráli, na druhé straně se řítil na Turka Hruška, ale lepší koncovku mu znemožnil faulem Mucha. Jihočeši se však ubránili a v deváté minutě se řítili v přečíslení tři na jednoho, ale s Gulašovým nahozením si slávistický brankář poradil.

V 12. minutě zastavil Tomicův průnik nedovoleně Sailer a Slavia v početní převaze poprvé v sérii překonala gólmana Turka. Bednář z mezikruží přes hráče vystřelil přesně mezi betony českobudějovické opory. Potom zaúřadoval domácí Duda, který stihl faulovat v rychlém sledu Květoně a Gřegořka a putoval na trestnou lavici hned na čtyři minuty. Gřegořkova odplata ale zůstala bez trestu. Fraňka v největší šanci nepřekonal zblízka Hudec.

V úvodu druhé části vystřelil z dobré pozice vedle Prorok, ale Slavia se v 24. minutě dočkala zvýraznění náskoku, přestože hrála oslabena o Divíška. Gřegořek špatně přihrál, jeho přihrávku zachytil kapitán domácích Beránek. V úniku dvou na jednoho nahrál Tomicovi, který stihl natáhnout hokejku do úspěšné teče.

Hosté se ubránili bez potíží při Kutlákově vyloučení a v 30. minutě se dostal do šance po kombinaci se Sailerem Šimánek, ale na finální přihrávku nedosáhl. Potom měli práci gólmani na obou stranách, Turka nepřekonali Prorok s Bednářem a na Fraňka nevyzrál Hudec. V závěru úvodní části měli hosté štěstí, když Kadlecovu střelu v přesilovce čtyř proti třem zastavila téměř s koncem třetiny horní tyč.

Jihočeši se snažili vykřesat naději, ale nemohli překonat Fraňka. Neuspěli proti němu Kotrla, Hřebejk ani Vydarený, Slavia se ubránila i při dvou oslabeních. Na slávistickém brankáři opět ztroskotal po průniku Veselý. V 54. minutě se radovali z definitivní pojistky Pražané, ale předčasně. Bednářův gól nejprve sudí Mikula uznal, ale druhý rozhodčí Šindler po protestech budějovických hráčů branku odvolal, protože přihrávající Sobotka sevřel puk rukou.

Slávisté si poté už výhru pohlídali a před letošní nejvyšší návštěvou v Sazka Aréně 12 601 diváků přidal pojistku střelou přes celé hřiště do prázdné branky Prorok.

2. semifinále play off:

Slavia Praha - České Budějovice 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Bednář (Sobotka, Duda), 24. Tomica (Beránek), 60. Prorok (Franěk)
Rozhodčí: Šindler, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0
Diváci: 12.601
Stav série: 1:1

Slavia: Franěk - Kadlec, Graňák, J. Novák, Žižka, Žabka, Kolařík - Duda, Beránek, Tomica - D. Hruška, Vlasák, Sup - Bednář, Sobotka, Prorok - Divíšek, Kopecký, Dlouhý. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous

České Budějovice: Turek - Posmyk, Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Brabenec, Veselý - Hřebejk, Šimánek, Sailer - L. Květoň, Vak, Kotrla - Mertl, Gulaš. Trenéři: Jandač a Kupka

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme