Slávisté ovládli nájezdy a nad Spartou vedou v semifinále 2:1

Hokejisté Slávie se ujali v semifinále play-off České pojišťovny vedení 2:1 nad zápasy. Ve třetím utkání pražské série vyhrálo mužstvo z Edenu na ledě Sparty 3:2 po samostatných nájezdech. Ten rozhodující proměnil v poslední sérii kapitán mužstva z Edenu, Josef Beránek. Branky v řádné hrací době vsítili na straně Sparty Kratěna a Tomajko, za Slávii byli úspěšní Kadlec s Dudou. Čtvrtý souboj pražské série je na pořadu zítra znovu v Holešovicích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Slavia Praha

HC Slavia Praha | Foto: Jan Rosenauer

Povinný úvodní tlak Sparty se rozbíjel o pozornou defenzívu hostí, jen Ujčík se dokázal natlačit až před brankáře Málka, ale na slávistického gólmana nevyzrál. Většinou se vylučovalo společně na obou stranách. Slávisté měli v první třetině jen jednu početní výhodu a hned ji využili. Obránce Kadlec si počkal, až Hejda zacloní výhled brankáři Břízovi, a poté napálil puk skrz skrumáž hráčů do sítě. O své vedení však hosté přišli pouhých 24 sekund po zahájení prostřední části hry. Obrovitý sparťanský bek Nedvěd přerušil ve středním pásmu slávistickou rozehrávku, Broš nasměroval kotouč před Málkovu branku a tam se objevil v pravý čas jeho spolubojovník Kratěna. Hosté z Edenu se nadýchli v závěru druhé třetiny k náporu, jenomže Spartu v tu chvíli výrazně podržel Bříza. Skvěle se přesunul k tyčce po Tomicově střele a následně ukryl v lapačce puk po Beránkově pokusu z bezprostřední blízkosti. O větší touze slávistů o vstřelení branky svědčilo 13 Břízových zákroků proti devíti Málkovým v průběhu druhé dvacetiminutovky

Gólů se však rekordní divácká kulisa v letošním ročníku, kterou posílili i čeští fotbalisté, regenerující před kvalifikací v Nizozemsku, dočkala až v závěrečném dějství. Spartu dostal do vedení Tomajko, jehož střelu mířící nad branku si Málek srazil lapačkou obloukem za svoje záda. Tomajko dal svůj první gól v letošním play off, jenomže radost domácím dlouho nevydržela. Vydařenou spolupráci s Novákem zakončil střelou k pravé tyčce Břízovy branky Duda, jeden z trojice bývalých sparťanů v dresu soupeře. V řádné hrací době byli hosté blíže k rozhodnutí, avšak Antošův bekhend sparťanský gólman zneškodnil. V prodloužení se neujal ani Šimíčkův pokus, a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Slavia začínala první a svoje pokusy proměnili Duda, Sailer a Beránek, za Spartu přerušili dva roky trvající Málkovu nadvládu v nájezdech Kratěna s Brošem. Nedali slávisté Fadrný a Sup, na domácí straně neuspěli Ujčík se Šimíčkem. Na Beránkovu trefu ještě mohl odpovědět Leška, ale slávistický gólman byl úspěšnější.

Sparta Praha - Slavia Praha 2:3 po samostatných nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Kratěna (Broš), 45. Tomajko (Leška) - 15. P. Kadlec (Krátoška, Sup), 47. Duda (J. Novák), rozhodující nájezd Beránek.

Rozhodčí: Homola, Šindler - Čížek, Padevět.
Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1.
Diváci: 11.216.

Stav série: 1:2.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme