Slávisté v Soluni své přání nenaplnili

V úvodním zápasu třetího kola fotbalového Poháru UEFA prohrála Slavia Praha v Soluni s místním týmem PAOK 0:1. Jedinou branku zápasu vstřelil v 52. minutě řecký reprezentant Jorgiadis. Těsná porážka ovšem ponechává Slávii před odvetou, která se bude hrát za čtrnáct dnů na Strahově, ve hře o postup do osmifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA Cup

UEFA Cup | Foto: UEFA

Fotbalisté Slavie začali v bouřlivém kotli i bez zraněného obránce Bejbla obezřetně a vůbec nepustili řecké fotbalisty do trvalejšího tlaku. Až po čtvrthodině musel Černý poprvé zasahovat, ale se střelou kyperského reprezentanta Okkase z dálky si poradil bez větších problémů. Pražané dobře kombinovali, důrazně obsazovali fotbalisty Soluně a ti marně hledali recept na jejich překonání. Našel jej až v 21. minutě Polák Kukielka, když přetažený centr zprava poslal hlavou na opačnou stranu branky, ale za již překonaným Černým pomohla hostům tyč.

Od tohoto momentu převzala iniciativu Slavia a každá její akce byla pro domácí obranu hodně nebezpečná. Po kombinaci s Pitákem vystřelil Dostálek vedle, s pokusem Lukáše Doška si poradil nadvakrát Tohuroglu. Největší šanci Slavie měl v 25. minutě Vachoušek: po přiťuknutí Tomáše Doška se ocitl sám před gólmanem, ale místo kličky či technické střely napálil míč jen do něj. Příležitost změnit skóre ale měli i domácí. Čtyři minuty před koncem poločasu se po uličce sám před Černým ocitl současný nejlepší střelec řecké ligy Jorgiadis, ale brankář Slavie včasným vyběhnutím snížil úhel a nebezpečí zažehnal.

To, co se domácím nepodařilo v úvodu střetnutí, jim vyšlo rychle po změně stran. Po centru zleva podklouzl Skácel a hbitý Jorgiadis přehodil vybíhajícího Černého. Po hodině hry se přes svého strážce prodral Tomáš Došek, ale domácí brankář stačil míč srazit na roh. I po brance se hráči PAOK, hnáni publikem, tlačili do útoku, ale hosté už bránili pozorně. Naopak na druhé straně se po signálu z rohového kopu dostal k ráně Gedeon, ale zopakovat přesnou trefu jako proti Partizanu Bělehrad se mu nepodařilo a jeho střela skončila mimo cíl.

PAOK Soluň - Slavia Praha 1:0 (0:0)

Branka: 52. Jorgiadis. Rozhodčí: Sars - Reinbold, Chaudre (všichni Fr.). ŽK: Udeze, Okkas - Piták, Adauto. Diváci: 28.000.

PAOK Soluň: Tohuroglu - Markos (59. Nastos), Chasiotis, Amponsah, Udeze (62. Kutsis) - Jorgiadis, Kukielka, Kafes, Kotsopulos - Jasemakis (70. Frusos), Okkas.

Slavia Praha: Černý - L. Došek, Petrouš, Müller, Skácel - Piták, Dostálek, Gedeon, Kuchař (73. Kuka) - T. Došek (78. Adauto), Vachoušek (87. Hrdlička).

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme