Slávisté vydřeli ve Stavangeru remízu

Šťastnou remízu 2:2 uhráli fotbalisté Slavie ve svém druhém zápase základní skupiny Poháru UEFA ve Stavangeru. Norský tým byl dvakrát blíž k vítězství, ale Pražané pokaždé vyrovnali. Bod znamenající zvýšení postupových nadějí zajistil Slavii sedm minut před koncem Karel Piták. Ve druhém zápasu skupiny A porazilo Monako Hamburk 2:0 góly Adebayora a Veigneaua, a dál může myslet na postup do play-off.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA Cup

UEFA Cup | Foto: UEFA

Trenér Karel Jarolím poslal na trávník očekávanou sestavu, ta však nezačala očekávaným výkonem. Oproti poslednímu utkání v Liberci postrádali hráči Slavie pohyb, řada jejich přihrávek nacházela kopačky soupeře a slibovaný ofenzivní styl nepřišel. Ani domácí nehráli na mokrém trávníku oslnivý fotbal, ale hosty přehrávali v osobních soubojích i nasazení. Přesto první nebezpečnou střelu vyslal v deváté minutě Jarolím, ale mířil těsně vedle. Tentýž hráč však vzápětí ztratil zbytečně míč a Hubáček musel hasit nebezpečí odkopem na roh. Hrálo se většinou ve středu hřiště, ale po Jarolímově přenesení hry unikl soupeřově obraně Krajčík, zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Pitáka, ale ten namířil jen do náruče brankáře Austböho. Domácí zahrozili ve 24. minutě, po průniku Kopteffa však hlavičkující Östenstad poslal míč nad. O dvě minuty později se však necelých osm tisíc diváků již radovalo. Ve středu hřiště se srazili Hrdlička s Jarolímem, dánský reprezentant Gaarde poslal do uličky míč Nhlekovi a ten ranou mezi nohy vybíhajícího Kozáčika otevřel skóre.

Stalo se přesně to, čeho se trenér Slavie obával. Domácí se již nemuseli tlačit dopředu a jejich obrana svým důrazem držela hosty dost daleko od střeleckých prostorů. Přesto se ve 33. minutě dostal po rohu Hrdlička do šance, ale jeho hlavičku domácí obránci odvrátili těsně před brankovou čárou. Do poločasu měl ještě dva náznaky šance Fořt, ale v obou případech míč ukvapeně minul, i když měl dost času si jej zpracovat. Začátek druhé půle přinesl zrychlení tempa hry obou mužstev. Ve 49. unikl Hubáčkovi Kopteff, ale Kozáčik jeho střelu vytlačil na roh. Vzápětí ale vybojoval u postranní čáry míč Švento, Pereira při jeho centru podklouzl a Vlček si zkušeně počkal, než s přehledem překonal Austböho. Radost hostů však trvala jen čtyři minuty. Piták ztratil míč, finský reprezentant Kopteff našel nabíhající Gaardeho a ten přízemní střelou k tyči vrátil domácím vedení. Norové hráli jednoduše a po dlouhém pasu mohl Nhleko zvýšit. Pohotovou střelou ze vzduchu přehodil Kozáčika, ale těsně i minul branku.

Na kopačky hráčů Slavie se začala vkrádat nervozita, ve středu hřiště kraloval Gaarde a rychlými průniky neustále hrozili Kopteff a Nhleko. V 54. minutě hrubou chybou nabídl domácím šanci Hubáček, ale Östenstad sám před prázdnou brankou na moment zaváhal a Suchý mu míč sebral. Hráči Slavie otevřeli ve snaze o vyrovnání hru a to byla voda na mlýn domácích. V 73. minutě Latka jen zvedl míč do vzduchu, ale Kopteff trefil z pár metrů jen Kozáčika. Gólman Slavie podržel své spoluhráče i sedm minut před koncem, kdy skvěle vyrazil tečovanou střelu Kopteffa. Z protiútoku nevyužitou šanci potrestali hosté - obránci Vikingu stačili centr z pravé strany jen zvednout před Šventa, jehož střelu sice Austbö vyrazil, ale proti dorážce Pitáka byl již bezmocný.

Viking Stavanger - Slavia Praha 2:2 (1:0)

Branky: 26. Nhleko, 55. Gaarde - 51. Vlček, 73. Piták.
Rozhodčí: Hanacsek - Kovacs, Nagy (všichni Maď.). ŽK: Hansen.
Diváci: 7941.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme