Slávisté zdolali v osmifinále Poháru UEFA Besiktas 1:0

Fotbalisté Slávie Praha porazili v úvodním utkání čtvrtého kola poháru UEFA turecký Besiktas Istanbul 1:0. O jedinou branku zápasu se v 62. minutě postaral Tomáš Došek. Sešívaní tím přerušili sérii 28 soutěžních zápasů soupeře bez porážky. Odveta se hraje za týden v Istanbulu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha | Foto: Jan Rosenauer

Domácí se pak pustili do soupeře s velkou vervou a po signálu ve čtvrté minutě, kdy Skácel rozehrál trestný kop na Pitáka, namířil exhradecký záložník jen těsně vedle. Nápor domácích rychle fotbalisté Besiktasu otupili. Výborně vykrývali na své polovině prostor a zápas se přesunul spíše do polohy taktické bitvy. Hráči vedoucího mužstva turecké ligy příliš do ofenzivy nespěchali a brankář Černý byl téměř bez práce. Ani jeho protějšek, Kolumbijec Córdoba, moc složitých situací řešit nemusel. Ve 25. minutě však osvědčil svůj přehled. Skácel sebral míč trochu laxně hrajícímu Dobruovi, ale Córdoba stačil míč včasným vyběhnutím vyrazit. Ke zteči zavelel kapitán Dostálek, který nádherně poslal míč za Zagova záda na nabíhajícího Tomáše Doška, Córdoba nesmyslně vyběhl a slávistický útočník jej technickou střelou snadno přehodil. Turecký celek po gólu trochu více otevřel hru, k čemuž přispěl i Sergenův příchod na hřiště. Tomu, aby se Besiktas skutečně dostal do tlaku, zabránil Zago. Po souboji o míč s Pitákem oplácel a rozhodčí mu ukázal druhou žlutou a následně červenou kartu. Domácí se snažili ještě přidat druhý gól, ale Gedeon namířil vedle a po individuální akci Kuky a přiťuknutí Pitáka nastřelil Adauto jen hlavu jednoho z obránců.

Slavia Praha - Besiktas Istanbul 1:0 (0:0)

Branka: 62. T. Došek.
Rozhodčí: Ibaněz - Plou, Martin Nieto (všichni Šp.).
ŽK: Zago. ČK: 84. Zago.
Diváci: 12.375.

V dalších zápasech Poháru UEFA se zrodily tyto výsledky: Hertha Berlín porazila Boavistu Porto 3:2, Panathinaikos Atény Anderlecht Brusel 3:0, Auxerre podlehlo Liverpoolu 0:1, Lazio Řím remizovalo s Wislou Krakow 3:3, Celtic Glasgow zvítězil nad Vfb Stuttgart 3:1, Malaga remizovala s AEK Atény 0:0 a FC Porto rozdrtilo Denizlispor 6:1.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme