Slávisti Petrouš a Dostálek podepsali Kazani

O dvě opory přijde po podzimní sezóně pražská Slavia. Námluvy ruského klubu Rubin Kazaň dopadly úspěšně v případě Adama Petrouše, který má smlouvu na 3 roky, i u Richarda Dostálka; ten podepsal na 2 roky. Hráčský manažer Pavel Zíka dojednal podle svých slov lukrativní kontrakty. Spokojena je prý i Slavia, která vyinkasuje částku kolem 60 milionu korun. Z toho zhruba 3/4 této sumy je cena za Petrouše.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha | Foto: Jan Rosenauer

Nováček ruské ligy Kazaň obsadil v nedávno skončeném ročníku (v Rusku se hraje jaro-podzim) senzačně třetí místo za vítězným CSKA Moskva a Zenitem Petrohrad a v příštím roce bude startovat v Poháru UEFA. K tomu mu pomohli i dva čeští hráči, před rokem zamířili do téměř tři tisíce kilometrů vzdálené Kazaně sparťané Jiří Novotný a Tomáš Čížek. Na Pohár UEFA i na příští ročník domácí soutěže se Rubin posiluje, kromě Petrouše s Dostálkem se již podařilo šéfům klubu získat ruského reprezentačního záložníka Andreje Karjaku z celku Samara.

Petrouš i Dostálek patřili k dlouholetým oporám Slavie. Šestadvacetiletý Petrouš je odchovancem klubu z Edenu, pouze v roce 1997 si na rok odskočil do sousedních Bohemians. Na svém kontě má 161 ligových zápasů a zaznamenal v nich deset branek, reprezentační trikot oblékl ve čtyřech zápasech. Již v zimní přestávce v roce 2002 chtěl ze Slavie odejít, na spadnutí byl jeho přestup do konkurenční Sparty Praha, ale kluby se nedohodly.

O tři roky starší Dostálek začínal s fotbalem v Jarošově, poté osm let oblékal dres Uherského Hradiště. Do první ligy vstoupil před deseti lety v celku Boby Brno a v červnu 1998 přestoupil do Slavie. V nejvyšší ligové soutěži odehrál 273 zápasů a konta soupeřů zatížil 55 góly, v pěti reprezentačních startech neskóroval ani jednou.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme