Sledování fotbalu v pracovní době nemusí být někde problém

Možná sami řešíte podobný problém - zápasy fotbalového mistrovství světa kolidují s vaší pracovní dobou. Pokud je váš šéf sám fotbalovým fanatikem, neměl by být problém v době zápasu televizi nebo rozhlasový přijímač zapnout. Téma se v těchto dnech pochopitelně řeší i v dějišti šampionátu

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mexičtí fanoušci

Mexičtí fanoušci | Foto: Jiří Hošek

V Německu je fotbalovo-pracovní dilema asi ještě vyhrocenější než u nás. Němci jsou totiž v průměru zanícenější a řekl bych "posedlejší" fotbaloví fanoušci než Češi. Na druhou stranu jsou ale taky velmi disciplinovaní a důsledně dbají na dodržování pracovní morálky.

Dobrozdání odborníků na pracovní právo bylo pro německé fandy studenou sprchou. Na sledování fotbalových zápasů v televizi nemají zaměstnanci na pracovišti nárok. Každopádně se musejí napřed na takovou věc svého nadřízeného zeptat. Jeho nesouhlas znamená konec všem nadějím. Vychutnat si rozhlasovou reportáž by ale neměl být problém, pokud přitom zvládnete plnění pracovních povinností a nebudete rušit své kolegy.

V některých německých firmách a teď nemám na mysli továrny, ve kterých stojí zaměstnanci u výrobních pásů, se mohli pracovníci sami rozhodnout. Pokud budou zvládat svoje pracovní úkoly, můžou sledovat zápasy hrané od 15 hodin, aniž by to pro ně mělo jakékoli následky.

U řady společností se pak ukázala být výhodou klouzavá pracovní doba. V Německu se dokonce našli i tací zaměstnavatelé, kteří svým podřízeným nechali na pracoviště nainstalovat velkoplošné obrazovky.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme