Šlesingr vicemistrem Evropy

Český biatlonista Michal Šlesingr získal ve vytrvalostním závodě na 20 km, který byl úvodní soutěží mistrovství Evropy v Novém Městě na Moravě, stříbrnou medaili. Nad jeho síly byl jen do té doby pětinásobný mistr Evropy Tomasz Sikora z Polska. Oba nejlepší závodníci shodně chybovali jednou až v poslední střelecké položce, a protože Sikora běžel rychleji než český reprezentant, mohl se v cíli radovat z šestého titulu. Bronzovou medaili získal bezchybně střílející Rus Sergej Balandin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

stříbrný Michal Šlesingr (vlevo)

stříbrný Michal Šlesingr (vlevo) | Zdroj: ČTK

Do hry o medaile také dlouho promlouval další český reprezentant Tomáš Holubec, který se až do poslední střelecké položky držel se špičkou v kontaktu. Nicméně v závěrečné položce třikrát minul terč a bylo po nadějích. Musel se tak spokojit s 26. místem. Nejzkušenější z českých závodníků Zdeněk Vítek obsadil 11. místo. Nejhorší z kvarteta Čechů dojel na 33. místě Jaroslav Soukup. Trenér české biatlonové reprezentace Vlastimil Vávra tak podle svých slov mohl být spokojen pouze s druhým místem Šlesingra. Zbývající tři závodníci zklamali, neboť měli také na to, aby se umístili mezi prvními osmi. Největší problém viděl v psychické připravenosti svých borců.

Výsledky - vytrvalostní závod: Muži (20 km): 1. Sikora (Pol.) 50:29,5 (1 trestná minuta), 2. Šlesingr (ČR) -19,6 (1), 3. Balandin (Rus.) (0), 4. Bricis (Lot.) -55,1 (2), 5. Hurajt (SR) -1:19,4 (1), 6. Pozzi (It.) -1:45,1 (1), ...11. Vítek -2:30,9 (4), 26. Holubec -4:45,7 (3), 33. Soukup (všichni ČR) -5:42,0 (4).

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme