Šlesingr vybojoval na MS juniorů v biatlonu stříbro

Naděje českého biatlonu se předvedly na Mistrovství světa juniorů v polském Koscielsku. Michal Šlesingr potvrdil své kvality a přes nepříznivé počasí a husté sněžení dokázal v rychlostním závodu na deset kilometrů vybojovat stříbrnou medaili. O zlatou přišel v souboji s Němcem Michaelem Röschem. Úspěch našich barev podtrhl Ondřej Moravec, který po jedné chybě na střelnici doběhl s půlminutovou ztrátou na vítěze čtvrtý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

biatlon

biatlon | Foto: Salt Lake 2002

"Dnešní závod probíhal na velmi těžkých tratích, neboť od noci zde sněží. Byly velmi těžké podmínky. Jak na tratích, tak i na střelnici. Myslím, že naši závodníci se s tím vyrovnali velmi dobře a odvedli skvělý výkon," zhodnotil pro Radiožurnál závod šéf biatlonového svazu Václav Fiřtík. "Trošku mrzí určitě jeden netrefený terč Ondru Moravce, který skončil na bramborovém místě. Pokud by se trefil, dá se říci, že by bojoval rovněž asi o titul mistra světa," dodává Fiřtík

Před čtvrtečním stíhacím závodem na 12,5 kilometru mají Češi velmi dobrou výchozí pozici. "Myslím, že kluci to rozběhli velice dobře. Mají dobrý náskok. Budeme usilovat opět o nějakou tu medaili. Určitě si bude chtít spravit chuť i Ondra Moravec, který nemá až tak velkou ztrátu. Budeme věřit, že by to mohlo vyjít," hodnotil vyhlídky našich Václav Fiřtík. Šlesingr získal minulý rok v italské Val Ridanně bronz v rychlostním závodu a jako první český junior na MS si vyjel zlato ve stíhačce na 12,5 kilometru. O rok dříve vybojoval mezi juniory světový titul v letním biatlonu v Polsku.

Výsledky - rychlostní závod, 10 km:
1. Rösch (Něm.) 28:30,8 min. (0 tr. okruhů), 2. Šlesingr (ČR) -3,6 (0), 3. Čudov (Rus.) -11,1 (0), 4. Moravec (ČR) -30,6 (1), 5. Percev (Běl.) -52,0 (2), 6. Piksons (Lot.) -1:17,6 (1), ...13. Soukup -2:02,4 (2), 32. Balatka -2:53,0 (1).

Jana Niklová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme