Šlesingr zakončil Světový pohár premiérovým triumfem

Podruhé v sezóně stanul biatlonista Michal Šlesingr na stupních vítězů. Po třetím místu v ruském Chanty Mansijsku zaznamenal první vítězství v závodě Světového poháru. Český reprezentant porazil v závodu na 15 kilometrů s hromadným startem na Holmenkollenu o pouhou desetinu sekundy Rusa Nikolaje Kruglova. Na třetím místě doběhl Nor Halvard Hanevold.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlon

Biatlon | Foto: Torino 2006

Poté, co nedokončil sobotní stíhací závod si Šlesingr nedělal před patnáctkou s hromadným startem velké naděje. "Už jsem si spíš jel odkroutit ten poslední závod sezóny," smál se český biatlonista po nečekaném triumfu. "Po sobotě jsem měl jediné přání, dostat se dnes důstojně do cíle." Závod na Holmenkollenu mu však vyšel nad očekávání dobře. Po celou dobu se totiž udržoval v popředí a dařilo se mu i střelecky. "Jelo se mi o dost lépe než v sobotu," vyznal se v Šlesingr v rozhovoru pro Radiožurnál.

Chyba ve třetí střelbě a úprk soupeřů však dávaly tušit, že se stupně vítězů se vzdalují. Vše obrátila až čtvrtá položka, v níž Šlesingr - podobně jako v prvních dvou - nechyboval. "Byla pomalejší a opravdu dost vypracovaná," řekl český závodník, který poté ze střelnice vyrazil na druhém místě se ztrátou necelých devíti sekund na Rusa Kruglova. Svého soupeře brzy dostihl a následoval ho až do cílové rovinky. "Bylo to takové, každý chvilku tahá pilku," popsal Šlesingr boj s ruským protivníkem.

"V cílové rovince se mi podařilo to pořádně rozjet a vložit do finiše poslední zbytky sil," prohlásil Šlesingr. Současně se obával trochu obával dotahujícího se Nora Halvarda Hanevolda, který nakonec proběhl cílem jako třetí. Ještě předtím však bylo Oslo svědkem vpravdě dramatického souboje o prvenství v posledním závodě Světového poháru.

Kruglov se pohyboval na prvním místě i po ostré zatáčce v závěrečné rovince, Šlesingr však v pravý čas vyjel do vedlejší dráhy a do cíle vpadl telemarkem o něco dříve než Rus. "Chvíli se mi zdálo, že už Nikolaje nedostihnu, ale pak se mi podařilo zařadit ještě další rychlost a dobře kopnout nohou," radoval se český biatlonista. Ještě než ho ale zalil blažený pocit vítězů, musel počkat na cílovou fotografii, která jeho premiérový triumf ve Světovém poháru posvětila. "Já jsem věděl, že jsem tam byl trošičku dřív," řekl Šlesingr v interview pro Radiožurnál.

"Husarským kouskem", jak letohradský rodák svoje vítězství nazval, se stal po reprezentačním kolegovi Zdeňku Vítkovi teprve druhým českým biatlonistou, který triumfoval ve Světovém poháru. Vítek, jenž dnes obsadil 21. místo, vyhrál vytrvalostní závod v sezóně 2000/2001.

Martin Kubičík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme