Slovenské ragby psalo historii, přijeli Britové

Slováci objevují sportovní hru ragby. Dnes sehrál jediný tým v zemi SK Slovan svůj první mezinárodní zápas. Historickému utkání přihlížel i zpravodaj Českého rozhlasu na Slovensku Lubomír Smatana.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

první mezinárodní utkání v ragby na Slovensku

první mezinárodní utkání v ragby na Slovensku | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

Z tribuny sledovali zápas především hráči, diváků přišlo jenom několik. Stadion sice nemá teplou vodu ani šatny, není oplocený a kulisu mu dělá rozpadlá továrna, hráčům ale kuráž nechybí.

Oddíl založili před třemi lety a teď konečně uvítali borce z kolébky ragby, Británie. Moc šancí proti hráčům London Welsh RFC nemají, ale kapitánovi Erichu Sedlákovi to nevadí.

"To je první turnaj v novodobé historii. Ragby tu sice bylo v padesátých letech, ale potom zaniklo. Je to taková ukázka pro diváky a my získáváme zkušenosti a kontakty," vysvětluje smysl utkání kapitán Slovanu.

Většinu hráčů tvoří Slováci, dres ale obléká i několik cizinců, včetně jednoho Čecha. Jejich cílem je vytvořit na Slovensku ragbyovou ligu, aby nemuseli dojíždět na zápasy do Vídně.

Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme