Slucká poprvé světově zlatá

Ruská krasobruslařka Irina Slucká získala na mistrovství světa v japonském Naganu zlatou medaili a potvrdila vedoucí postavení po krátkém programu. Sesadila tak z trůnu obhájkyni titulu Michelle Kwanovou ze Spojených států, třetí skončila domácí Fumie Suguriová. Česká reprezentantka Lucie Krausová ve volných jízdách nestartovala a po krátkém programu obsadila 25. příčku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Irina Slucká

Irina Slucká | Foto: Salt Lake 2002

Třiadvacetiletá Slucká vybojovala na MS už pátou medaili, po bronzu a třech stříbrech se letos dočkala triumfu. Souboj o titul se nesl ve znamení bezchybného skokanského výkonu obou favoritek, k němuž ale Slucká přidala procítěnější projev na hudbu z Pucciniho opery Tosca. Celkem dostala šest známek 5,9 a stejný počet rozhodčích ji zařadil na první místo před Kwanovou. Už do pátečního krátkého programu nenastoupila jedna z favoritek Ruska Maria Butyrská. Trojnásobné mistryni Evropy se nepovedla kvalifikace, v níž ve své skupině obsadila až šesté místo, a s vysvětlením, že se cítí unavená, odcestovala ze šampionátu předčasně domů. V Naganu nestartovala ani olympijská vítězka Američanka Sarah Hughesová, za níž v Salt Lake City skončila Slucká druhá a Kwanová třetí.

Výsledky, ženy:

1. Slucká (Rus.) 2,0 b.
2. Kwanová (USA) 4,2
3. Suguriová (Jap.) 5,0
4. Cohenová (USA) 7,8
5. Ondaová (Jap.) 8,6
6. Ljašenková (Ukr.) 11,2
...13. Babiaková (SR) 22,8.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme