Šmicer je zpět v reprezentaci

Trenér českého národního týmu Karel Brückner odtajnil nominaci fotbalové reprezentace pro kvalifikační zápasy s Andorrou a Makedonií, které se budou hrát 4. a 8. června. Do reprezentační ho dresu se obléknou i uzdravení Tomáš Galásek se Zdeňkem Grygerou z Ajaxu Amsterdam. V nominaci se poprvé od Eura 2004 objevil i liverpoolský Vladimír Šmicer.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Brückner

Karel Brückner | Foto: Archiv ČRo

Brückner se musí obejít bez dlouhodobě zraněných Reného Bolfa, Marka Jankulovskiho, Štěpána Vachouška, Romana Týceho a do výběru se zatím nedostal ani obránce Pavel Mareš, o kterém kouč uvažoval při absenci řady obvyklých opor na levou stranu hřiště. Vladimír Šmicer od semifinále Eura s Řeckem laboroval se zraněním a na trávník se vrátil teprve v průběhu jara. Právě Šmicer, který v národním týmu nastupuje obvykle na levé straně hřiště, může Brücknerovi pomoci vyřešit absenci řady hráčů. Kouč prozradil na dnešní tiskové koferenci, že uvažoval i o dalších vhodných adeptech. Mezi nimi byli sparťan Lukáši Zelenkovi a také Jiří Štajner z Hannoveru. Není ale vyloučeno, že nakonec i na ně může dojít.

Trenér dnes řekl, že s pěti až šesti hráči bude ve spojení, pokud by v prvním duelu proti Andoře přišel kvůli zranění či trestům o některé opory. Po konci sezony totiž hrozí, že se případní náhradníci rozjedou na dovolenou. Na pražském srazu národního týmu v úterý 31. května bude podle všeho chybět Libor Sionko, kterého druhý den čeká finále Rakouského poháru. Kouč ale má zatím jen neoficiální informace, že Austria hodlá svou oporu uvolnit.

Nominace ČR:

Brankáři:Jaromír Blažek (Sparta Praha, 9 startů/0 branek), Petr Čech (FC Chelsea, 30/0), Antonín Kinský (Ramenskoje, 5/0).

Obránci: Zdeněk Grygera (Ajax, 29/1), Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck, 18/0), Martin Jiránek (Spartak Moskva, 19/0), David Rozehnal (FC Bruggy, 11/0), Tomáš Ujfaluši (Fiorentina, 36/2).

Záložníci: Tomáš Galásek (Ajax, 42/0), Jiří Jarošík (FC Chelsea, 22/0), Jaroslav Plašil (AC Monako, 7/1), Karel Poborský (Sparta, 103/7), Jan Polák (FC Slovan Liberec, 5/2), Tomáš Rosický (Borussia Dortmund, 46/11), Libor Sionko (Austria Vídeň, 16/1), Vladimír Šmicer (FC Liverpool, 72/25).

Útočníci: Milan Baroš (FC Liverpool, 37/23), Tomáš Jun (Sparta Praha, 4/1), Jan Koller (Borussia Dortmund, 61/34), Vratislav Lokvenc (VfL Bochum, 67/11).

Václav Pešička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme