Šmigunová se dočkala zlaté medaile

Kristina Šmigunová z Estonska vybojovala po dvou stříbrných na mistrovství světa v klasickém lyžování zlatou medaili. V italském Val di Fiemme využila absence Norky Bente Skariové a zvítězila ve skiatlonu - běhu na 5+5 kilometrů klasickou a volnou technikou s přezouváním lyží v polovině trati. O držitelce stříbrné medaile rozhodla až cílová fotografie, podle níž dojela druhá Němka Evi Sachenbacherová. Bronz získala Olga Savjalovová z Ruska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

K. Šmigunová

K. Šmigunová | Zdroj: ČTK

Vítězka úvodních dvou závodů Bente Skariová z Norska se ze skiatlonu odhlásila krátce před startem kvůli žaludečním problémům. Na start se postavila také Ruska Světlana Nagejkinová, která měla při pondělním dopingovém testu zvýšenou hladinu hemoglobinu, a skončila osmá. Naopak Finka Kaisa Varisová, jež měla stejný problém, se ze závodu omluvila kvůli nachlazení.

Z českých závodnic si nejlépe vedla Helena Balatková, která obsadila třiatřicáté místo s více než vteřinovou ztrátou na vítězku. Přezouvání lyží ji stálo umístění do pětadvacátého místa. Balatková totiž při nájezdu do depa na výměnu lyží svůj box minula a musela se vracet. Navíc si vzala jednu klasickou hůlku. Další Češka Ivana Janečková dojela na 47. pozici a osmnáctileté Petře Markelové patří padesátá příčka.

Výsledky - ženy, skiatlon (5+5 km):

1. Šmigunová (Est.) 26:38,4 min., 2. Sachenbacherová (Něm.) 0,6, 3. Savjalovová (Rus.) -0,6, 4. Pedersenová (Nor.) -1,1, 5. Paruzziová (It.) -1,2, 6. Scottová (Kan.) -1,5, 7. Burukinová (Rus.) -2,9, 8. Nagejkinová (Běl.) -5,1, 9. Ševčenková (Ukr.) - 9,7, 10. Majdičová (Slovin.) -12,5, ... 33. Balatková -1:07,2, 47. Janečková -2:36,5, 50. Markelová (všechny ČR) -2:51,6

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme