Softbalistky mají evropské stříbro

Stříbrnou medaili a postup na mistrovství světa vybojovaly na evropském šampionátu v Praze-Krči české softablistky. V dopoledním utkání se kvalifikovaly do závěrečného souboje výhrou nad Nizozemkami 3:0. Večer ale podlehly Italkám 1:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Celé finálové utkání bylo soubojem o každou metu. Nejdůležitější roli sehrála italská nadhazovačka Bugliareová, která povolila v průběhu celého turnaje pálkařkám soupeřek jen dva body. První Španělkám a druhý českému výběru. V šesté směně skórovala Petra Diblíková. Hned v dohrávce ale Italky vývoj utkání otočily a i přes mohutný tlak našich hráček v posledním dějství obhájily předloňský titul.

I druhá pozice ale stačila českým softbalistkám k tomu, aby se probojovaly na mistrovství světa, které se bude příští rok konat v Kanadě.

Finále sledoval Vojtěch Bidrman.

Milan Kopp, Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme