Souboj fotbalových fanoušků - 1. kolo

Druhý ročník soutěže Radiožurnálu, která mapuje projevy fanoušků na stadionech nejvyšší české fotbalové soutěže, začíná bez obhájců vítězství (Bohemians 1905) a s úpravami v systému hodnocení. I nadále bude každý týden osm reportérů na jednotlivých stadionech sledovat chování a nápaditost příznivců. Na základě jejich hodnocení určíme pět nejsympatičtějších počinů kola, které bodově odměníme (2 až 10 bodů). Může přitom jít nejen o vtipné choreo nebo parádní fotbalovou atmosféru, ale i o úsměvné maličkosti či zdánlivé drobnosti, které dají třebas jinak průměrnému utkání šmrnc. Násilné a urážlivé projevy fanoušků naopak mohou vést k bodovým odpočtům - určovat tedy budeme také případné nejhorší počiny kola (minus 1 až minus 5 bodů).

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českomoravský fotbalový svaz

Českomoravský fotbalový svaz | Foto: fotbal.cz

Co se povedlo v 1. kole

1. Sparta (10 bodů) - Za parádní návštěvu a vytrvalé povzbuzování.

2. Liberec, Ostrava, Slavia (8 bodů) - Zejména fanoušci těchto táborů se výraznou měrou podíleli na slušné fotbalové návštěvě a kulise příšlušných zápasů.

3. Plzeň (6 bodů) - V Plzni není fotbal sportem číslo 1, ale tentokrát tamní příznivci překvapili možná i sami sebe.

4. Teplice (4 body) - Možná se na severu Čech začalo blýskat na lepší časy, návštěva na tamní poměry slušná, ještě by to ale chtělo přidat.

5. Bohemians Praha (2 body) - Komickou scénku dvou zřízenců, kteří málem vyklopili z nosítek olomouckého fotbalistu, umocnila skupinka hudebníků v sektoru domácích fanoušků, kteří dvěma dovedům zahráli melodii z večerníčku "A je to".

Co zklamalo v 1. kole

1. Fanoušci Brna (-3 body) - Hned v prvním kole ukázali svou agresivní tvář. Otravovali vzduch nejen světlicí vhozenou na hřiště a dýmovnicemi odjištěnými v hledišti, ale především urážkami domácích fotbalistů tmavé pleti.

2. Fanoušci Sparty (-1 bod) - Za nevhodný transparent v hledišti.

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme