Souboj fotbalových fanoušků - 1. kolo

Soutěž o nejlepší fanoušky Gambrinus ligy očima reportérů Radiožurnálu má ve 3. ročníku následující pravidla: I nadále bude každý týden osm reportérů na jednotlivých stadionech sledovat chování a nápaditost příznivců. Na základě jejich hodnocení určíme pět nejsympatičtějších počinů kola, které bodově odměníme (2 až 10 bodů). Může přitom jít nejen o vtipné choreo nebo parádní fotbalovou atmosféru, ale i o úsměvné maličkosti či zdánlivé drobnosti, které dají třebas jinak průměrnému utkání šmrnc. Násilné a urážlivé projevy fanoušků naopak mohou vést k bodovým odpočtům - určovat tedy budeme také případné nejhorší počiny kola (minus 1 až minus 5 bodů).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal - ČMFS

fotbal - ČMFS | Foto: fotbal.cz

Co se povedlo v 1. kole

1. Bohemians 1905, Teplice (10 bodů) - V Ďolíčku vyprodáno a hlasité skandování doprovázené bohatou choreografií, v Teplicích nejvyšší návštěva kola přes 15 tisíc diváků - hodně vysoko nasazená laťka.

2. Slavia, Slovácko (8 bodů) - Další dvě výtečné divácké kulisy. Do Edenu přišlo na premiérové kolo "jen" 13 tisíc fanoušků a tisícovka byla z Mladé Boleslavi. Slovácká aréna byla zaplněná ze tří čtvrtin.

3. Mladá Boleslav, Sparta, Brno (6 bodů) - Tři týmy se mohly aspoň částečně opřít o své příznivce i coby hostující mužstva, shodou okolností fandové těchto týmů v každém případě vedli nerovný boj s obrovskou přesilou.

4. Ostrava (4 body) - Na Bazaly podprůměr, v celkovém rámci českých poměrů více než 6 tisícovek diváků je hodno ocenění.

5. Kladno (2 body) - Kladenští fotbalisté se obvykle na žádnou silnou podporu fanoušků spolehnout nemohou, ale čtyřicítka věrných, kteří dorazili do Liberce, si vedla statečně a sympaticky.

Co se nepovedlo v 1. kole

Sparta (- 3 body) - Příznivci Letenských ukázali, co dovedou, hned v prvním kole. Jejich výtržnosti vyvrcholili vhozením dýmovnice, které si vynutilo přerušení zápasu.

Brno (- 1 bod) - Brněnští chuligáni pokazili svým kolegům renomé několika světlicemi a dýmovnicemi, které odpálili ve svém sektoru. Jinak by se dalo hovořit o tom, že vhodně doplnili výtečnou kulisu ve Vršovicích.

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme