Souboj fotbalových fanoušků - 10. kolo

Fanoušci Baníku Ostrava si udrželi vedoucí pozici v čele naší soutěže o nejlepší příznivce Gambrinus ligy. Ffanoušci Bohemians 1905 tentokrát zklamali, když nezvládli závěr zápasu v Kladně. Na druhé místo se na "klokany" dotáhli příznivci pražské Slavie. Hodnocení fanoušků našimi reportéry najdete zde.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fanoušci

fanoušci | Foto: Jiří Hošek

Slavia Praha Viktoria Plzeň 7:2 Fanoušci Slavie mile překvapili. V mrazivém pátečním večeru jich sice nedorazila spousta, ale prakticky celý zápas povzbuzovali, starali se o výbornou kulisu utkání. Reportér nezaznamenal ani tradiční urážky rivala z Letné. Naopak byli vtipní pokřikem: "Kdo neskáče fandí Spartě! Hop, hop, hop!!" Hosté mají body za účast, v pracovní den jich dorazilo asi 50, dali přednost fotbalu před hokejem na Spartě, ale nijak se neprojevovali.

Sigma Olomouc - FK Teplice 5:1 Utkání Sigmy Olomouc s~FK Teplice proběhlo bez potíží s~fanoušky. Ze severu Čech nepřijeli téměř žádní. Domácí se chovali jako obvykle.

FK Jablonec - Baník Ostrava 3:6 Domácí se nechali překřičet hosty, za pěkného počasí si většina z fanoušků asi udělala podzimní výlet, na premiéru nového trenéra a třetí tým ligy jich přišlo málo. Hosté zcela zaplnili svůj sektor, i pár míst na přilehlé tribuně. Povedlo se jim choreo, ale už před utkáním letěly na trávník dýmovnice, pak dělbuchy a kelímky s pivem.

SK Kladno - Bohemians 1905 3:1 Kladenských přišlo na stadión málo, hostů byla skoro polovina. Domácí tradičně žádnou atmosféru nevytvořili. Klokanů přijelo dost, jako vždy fandili, ale ukázali, že se neumějí chovat. Vytrhávali sedačky, rvali se s~pořadateli. To jim kazí pozitiva. Měli by si mezi sebou udělat pořádek.

Siad Most - 1. FC Brno 5:2 Fandové Mostu podporovali tým i v~době, kdy se mu zrovna nedařilo, ale vyšší známku nedostanou vzhledem nižšímu počtu. Z~Brna přijelo asi deset fandů a připomněli se jen tím, že před sebe házeli petardy.

Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 6:5 Na velmi nízkou teplotu při nedělním večerním utkání přišli fanoušci v solidním počtu. Domácí povzbuzovali, sice ne příliš, ale v době, kdy se fotbalistům nedařilo, tak skandovaným potleskem. Hosty podporoval tradičně početný kotel. Bohužel také tradičně se ale nevyvarovali urážlivých a rasistických hesel.

Pořadí po 10. kole

1. Ostrava 69
2.-3. Bohemians a Slavia 58
4. Sparta 49
5. Teplice 46
6. Teplice 45
7. Most 43
8. Mladá Boleslav 42
9.-10. Brno a Olomouc 41
11. Plzeň 39
12.-13. Žižkov a České Budějovice 34
14. Jablonec 33
15. Kladno 30
16. Zlín 25

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme