Souboj fotbalových fanoušků - 12. kolo

Ani fanoušci ostravského Baníku, ani vršovičtí Klokani, ani slávisté. Hvězdami 12. kola Gambrinus ligy se stali příznivci Slovanu Liberec. Proč? Přečtěte si níže v hodnocení našeho reportéra...

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci FC Slovan Liberec

Fanoušci FC Slovan Liberec | Foto: FC Slovan Liberec

Jablonec-Liberec 6:9

Domácí fanoušci se - stejně jako jejich oblíbenci na hřišti - probrali až ve druhém poločasu. Sice jich nepřišlo zrovna chvályhodné množství, přesto se pak snažili překřičet hostující fans. Na ty ale neměli. Nejenže Liberečané obsadili svůj vyhrazený sektor v kotli, to je v "derby" celkem samozřejmost, ale oni měli jasnou převahu i na druhé podélné tribuně. Když vytasili choreo s jablkem, ze kterého lezl červíček a doprovodil ho nápis: "Pelta říká: Něco na tom jablku je," museli se smát snad i domácí. Unešen svými příznivci byl i trenér Ladislav Škorpil: "To bylo v anglickém stylu. To bylo bez urážek (snad jen "Umíte h***o" se nehodilo - pozn. red.), bez petard, bez dělobuchů, bez světlic, bez pyrotechniky. A takovým by se mělo chodit děkovat."

Slavia-Teplice 7:4

Domácí, byť tradičně v nepříliš velkém počtu, fandili po celý zápas příkladně. "Smrt Spartě" sice ze svého repertoáru ještě nevypustili, ale alespoň se ho snažili vytlačovat vtipnějším "Hop, hop, hop, kdo neskáče fandí Spartě. Navíc soupeřem byli tentokrát fotbalisté Teplic, které přijela povzbudit možná stovka spíše však přihlížejících fandů.

Žižkov-Olomouc 1:1

Typická ukázka toho, jak by to na fotbale nemělo vypadat. Dvacítku z Olomouce můžeme směle označit za diváky, do fanoušků měla daleko. Začít v první minutě "povzbuzovat" svůj tým sprostým nadáváním řediteli vlastního klubu, ať už jsou pohnutky jakékoli, není dvakrát sympatické. Domácí také pracovali na tom, aby mělo utkání atmosféru maximálně divizní kopané. Hrobové ticho čas od času prořízly nenávistné pokřiky primitivních jednotlivců na hlavní tribuně či v kontextu tohoto utkání obzvlášť nesmyslné skandování dávající do souvislosti židovské etnikum s pražskou Slavií. Návštěva slabá, a i když organizátoři napočítali zhruba 2500 diváků, těžko tomuto číslu uvěřit. Ani velmi řídké pokusy o fandění nemohou domácí uchránit od nejnižší známky.

Most-Sparta 5:6

Sparťanský kotel byl po celý zápas slyšet, a hromové Sparta se ozývalo poměrně často. Bohužel, opět se našli i jedinci, kterým nestačilo užít si výborný výkon svého týmu oslavnými chorály. Rasistické pokřiky, byť ojedinělé, a dýmovnice celkový dojem kazí. Fandové Mostu o sobě dávali vědět pouze do hratelného stavu, po druhé obdržené brance už se ozývali jen výjimečně.

Mladá Boleslav-Zlín 5:1

Domácí fanoušci nezklamali ani nijak výrazně nevybočili z průměru, čemuž odpovídá i známka. Hosté se už tradičně museli v roli hostů na českém území obejít bez podpory fanoušků. Ale evidentně jim to přestává vadit a začínají pravidelně loupit tři body.

České Budějovice-Ostrava 7:4

Domácí fanoušci, kterých přišly necelé čtyři tisíce, se v letošní sezóně předvedli jednoznačně v nejlepším světle, za což samozřejmě mohly tři rychlé góly Dynama. Potlesk na otevřené scéně nebývá na českých stadiónech příliš obvyklý. Atmosféře zápasu uškodily vulgární pokřiky především na adresu českobudějovického trenéra Straky ze strany fanoušků Baníku, kterých na jih Čech dorazila asi stovka.

Kladno-Plzeň 5:2

Domácích přišlo obvyklé množství, ale kupodivu se tentokráte neprojevovali jen nadávkami, ale snažili se také fandit. Jestli přijelo 40 Plzeňanů, tak je to ještě hodně a neprojevovali se téměř vůbec

Brno-Bohemians 1905 5:4

Klokani avizovali sedmisethlavou invazi do moravské metropole, ale nakonec jich podle našeho reportéra dorazilo výrazně méně a zklamali také úrovní povzbuzování. Navíc udržovali neustále ve střehu policii. Domácích nebylo na stadionu závratné množství, ale překvapili aktivitou, která byla intenzivnější ve druhém poločase, když se jejich tým dostal do vedení.

Tabulka po 12. kole

1. Ostrava 78 2.-3. Bohemians a Slavia 71 4. Liberec 69 5. Sparta 59 6. Teplice 55 7.-8. Most a Mladá Boleslav 53 9. Brno 50 10. Žižkov 46 11.- 12.Plzeň a Olomouc 44 13. České Budějovice 42 14. Jablonec 40 15. Kladno 39 16. Zlín 36

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme