Souboj fotbalových fanoušků - 2. kolo

Po druhém kole krystalizuje první o něčem vypovídající pořadí nové soutěže Radiožurnálu o nejlepší fotbalové fanoušky Gambrinus ligy. V čele se usadili příznivci Baníku Ostrava a Bohemians, kteří získali už v prvním kole také vysoký počet bodů. Hodnotíme počet diváků, jejich chování, hlučnost povzbuzování, nápaditost i další aspekty. Nelze pochopitelně vyloučit jistou míru subjektivity, ale vynasnažíme se, aby naši reportéři měřili při hodnocení pokud možno stejným metrem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga

Viktoria Žižkov - 1. FC Brno 5:6

Domácí fanoušci nedokázali úplně zaplnit pětitisícový stadionek ani při prvoligové premiéře po třech letech a třech měsících. Ti, kteří dorazili, byli slyšet, ale zhruba stovka hostujících fandů je zpravidla přehlušila. Převažovalo pozitivně laděné povzbuzování, urážlivých pokřiků se však nevyvaroval ani jeden tábor. Ten domácí navíc zaměstnal pořadatele sběrem konfet před začátkem druhého poločasu.

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 6:4

Na vyprodaném stadionu byla dobrá fotbalová atmosféra, na které se podíleli příznivci obou týmů. Těch sparťanských přijelo do Štruncových sadů cca 900. Došlo jen k několika drobným incidentům. Ve druhém poločase neukáznění fanoušci Sparty několikrát zapálili dýmovnice. Musela zasahovat policie, proto dostávají nižší známku. Obě strany mohly dostat lepší známku nebýt vulgárních výroků jednotlivců z obou táborů.

Slavia Praha - Kladno 5:2

Více než pět tisíc domácích fanoušků dostal fotbal se spoustou šancí do varu, i když dlouho ne a ne padnout gól. Hostující fandové by podle našeho reportéra jen horkotěžko zaplnili jeden autobus a vědět o sobě příliš nedávali.

Teplice - Jablonec 5:1

Tepličtí svůj tým po celý zápas povzbuzovali, ale sešlo se jich necelých pět tisíc, což je sice na teplické poměry posledních měsíců slušné, ale jinak nejde o nijak závratné číslo. Minutu před koncem bouřlivým potleskem vyprovodili - možná naposledy - střídajícího Martina Fenina. V sektoru pro hosty se podle našeho reportéra krčila pouhá pětice skalních.

Olomouc - Mladá Boleslav 4:1

V Mladé Boleslavi chtěli pořádat autobusový zájezd fanoušků, ale přihlásilo se jen 21 zájemců, a tak ho zrušili. Není tedy divu, že se na Andrově stadionu nakonec "bálo" pět mladoboleslavských fandů. Domácích dorazilo přes pět tisíc, ale příliš o sobě nedávali vědět.

Zlín - České Budějovice 4:1

Domácí se v klidu a bez vulgarit vyrovnali s vyloučením Martina Bači a hnali své mužstvo dopředu. Známku jim ovšem sráží jejich - ve Zlíně tradičně - nedostatečný počet. Českobudějovických dorazilo na Moravu pět.

Baník Ostrava - Most 7:1

Návštěva kola přes 13 tisíc diváků. To je hlavní deviza domácích příznivců, kteří svůj tým dokázali povzbudit. Známku mohli dostat i vyšší, kdyby se vyvarovali občasných vulgarit, používání zakázané pyrotechniky a také kdyby svůj tým výrazněji podpořili také během pasáže utkání, ve které se mu nedařilo. Sektor hostů zel prázdnotou, gólové úspěchy hostů slavilo několik osamocených párů rukou roztroušených mezi domácími příznivci.

Slovan Liberec - Bohemians 1905 6:6

Slušná návštěva přes sedm tisíc diváků, z Prahy dorazilo více než 200 zeleno-bílých. Ani jeden z táborů své hlasivky nešetřil, hlučnější byli paradoxně méně početní hosté. Nechyběly ovšem ani vulgarity, proto výsledná remíza v příslušné výši.

Pořadí po dvou kolech (max. 20 bodů)

1. Ostrava 14 bodů, 2. Bohemians 13, 3.-4. Brno a Slavia 11

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme