Souboj fotbalových fanoušků - 2. kolo

Soutěž o nejlepší fanoušky Gambrinus ligy očima reportérů Radiožurnálu má ve 3. ročníku následující pravidla: I nadále bude každý týden osm reportérů na jednotlivých stadionech sledovat chování a nápaditost příznivců. Na základě jejich hodnocení určíme nejsympatičtější počiny kola, které bodově odměníme (2 až 10 bodů). Může přitom jít nejen o vtipné choreo nebo parádní fotbalovou atmosféru, ale i o úsměvné maličkosti či zdánlivé drobnosti, které dají třebas jinak průměrnému utkání šmrnc. Násilné a urážlivé projevy fanoušků naopak mohou vést k bodovým odpočtům - určovat tedy budeme také případné nejhorší počiny kola (minus 1 až minus 5 bodů).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal - ČMFS

fotbal - ČMFS | Foto: fotbal.cz

Co se povedlo ve 2. kole

1. Bohemians 1905, Sparta (10 bodů) - Nejvyšší návštěva dosavadního průběhu ligové soutěže byla tím nejlepším, co derby nabídlo. Atmosféra parádní, zásluhu na tom mají oba tábory. Navíc zmizely ochranné mříže oddělující diváky na Letné od hrací plochy, a přesto měli pořadatelé klid.

2. Brno, Olomouc, Ostrava, Liberec, Mladá Boleslav (8 bodů) - I na dalších stadionech se fandilo sympaticky a v hojném počtu, zvláště v Brně a Mladé Boleslavi si diváci užívali úspěchu svého týmu po jarní mizérii. Liberečtí fandové se neztratili v Boleslavi, kde zcela zaplnili svůj sektor, ostravštví se zase prezentovali nejen povzbuzování svého urputně bojujícího oslabeného týmu, ale třeba i transparentem odkazujícím k seriálu Arabela a adresovanému "dezertérovi" Rudolfu Otepkovi: "Žoldáku Otepko, hubero kororo!".

3. Slavia (6 bodů) - Slávistů přijelo do Brna na pět set a pozvbuzovali ve vší slušnosti, ovšem jejich snažení poněkud záhy utlumily dva góly domácích.

4. Slovácko (4 body) - Ve všední den dorazilo přes celou republiku podpořit svůj tým asi čtyřicet fandů, kteří své hlasivky nešteřili, proto zaslouží bodovou pochvalu.

5. Příbram (2 body) - Příbramští příznivci dorazili do Kladna také asi ve čtyřiceti lidech a i za průtrže mračen a bouřky dokázali své mužstvo hnát za vítězstvím, venku pro Příbram výsledkem vskutku netradičním.

Pořadí po 2. kole

1. Bohemians 1905 20 2.-3. Mladá Boleslav a Slavia 14 4.-5. Brno a Sparta 13 6.-7. Ostrava a Slovácko 12 8. Teplice 10 9-10. Olomouc a Liberec 8 11.-12. Kladno a Příbram 2 13.-16. Bohemians Praha, České Budějovice, Jablonec a Plzeň 0

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme