Souboj fotbalových fanoušků - 22. kolo

Soutěž Radiožurnálu o nejlepší fanoušci vedou po 22. kole nejtěšnějším rozdílem příznivci Bohemians před táborem ostravských fandů. Představení Klokanů i Baníkovců sneslo jako obvykle nejpřísnější měřítka a tentokrát navíc v Ďolíčku naprosto a na Bazalech skoro bez použití pyrotechniky. Evidentně lze kvalitně a s entuziasmem podporovat oblíbené barvy ve vší slušnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Bohemians 1905

Fanoušci Bohemians 1905 | Foto: Bohemians 1905

Ostrava-Žižkov 8:3

Fanoušci Ostravy potvrdili opět svůj vysoký standard. Na soupeře, který rozhodně nepatří mezi největší rivaly domácích, přišlo téměř osm a půl tisíce diváků. Povzbuzování bylo i vzhledem k průběhu zápasu na úrovni. Minusové body patří domácím za tradiční ostravský, i když efektní, evergreen - tedy pyrotechniku. Hostů se objevilo v sektoru zrhuba deset a vyvěsili tři vlajky. Za celý zápas je proti obrovské přesile bylo slyšet jen jednou.

Sparta-Jablonec 6:4

Sparťanských fanoušků přišlo jen pět a půl tisíce, což na bělosobotní odpoledne, byť co do počasí nikterak přívětivé, není mnoho. Ti, kteří se dostavili, fandili slušně, snažili se své mužstvo podporovat, ale ve druhém poločase rezignovali a na špatně hrající hráče začali pískat. Asi třicet jabloneckých příznivců rozhodně nepropadlo, ale ani na sebe neupozornilo výrazněji.

Liberec-Olomouc 5:5

Domácí se pochlubili vtipným transparentem odkazujícím na aktuální formu chorvatského útočníka Keriče, svůj tým ale "mohutněji" povzbuzovali spíš jen v době, kdy se zrovna dařilo. Dvacet olomouckých fanoušků zasluhuje pochvalu za důstojnou aktivní účast na utkání, které se rozhodně nehrálo v příznivých klimatických podmínkách.

Bohemians-Mladá Boleslav 9:7

Téměř dokonalé představení. V obvzláště nevlídném počasí o Božím hodu velikonočním přišlo povzbudit Klokany skoro 7 tisíc diváků, kteří tentokrát snesli nejpřísnější měřítka a zaslouží si takřka absolutorium. Vycítili vážnost situace a hnali své mužstvo kupředu od první do poslední minuty a tentokrát nepolevovali nejen po vyrovnávací brance soupeře na konci utkání, ale ani když předtím dvakrát zhaslo umělé osvětlení. Ani hostující fandové se nenechali zahanbit, přijeli několika autobusy, podporovali svůj tým, i když proti zeleno-bílému davu byli místy bezmocní. Také oni byli až na několik konfet na začátku zápasu bezproblémoví a nijak nezaměstnávali pořadatele, natož hasiče nebo policisty. Takhle by to mělo na fotbalovém stadionu vypadat.

Brno-Kladno 4:1

Diváci se nechali otrávit náhlým poklesem teploty a bídným výkonem brněnského mužstva a příliš mu herního tápání nepomohli, pokud za pokus o výpomoc nebudeme počítat dýmovnici, kterou vypustili asi 10 minut před koncem. Z Kladna nepřijela ani noha, a pokud ano, nebyla vidět a příslušné hlasivky slyšet.

Most-České Budějovice 6:1

Domácí se i v menším počtu snaží svůj celek soustavně a slušně podporovat, v jejich sektoru zavlála i nová obří vlajka, Jihočeši vyslali do Mostu pouze fotbalový tým, fanoušci se rozhodli zůstat doma.

Plzeň-Teplice 4:2

Televizní kamery i chladné počasí byly příčinou slabé návštěvy. Ti diváci, kteří na stadion zavítali, se ale snažili aktivně domácí Viktorii povzbuzovat. Ticho nebylo také díky novému tleskadlu, které diváci před zápasem "nafasovali". Hostů nebylo více než patnáct a téměř nebyli slyšet.

Zlín-Slavia 6:5

V nefotbalovém počasí přišlo do Zlína na televizní zápas tři a půl tisíce fanoušků. I za nepříznivého stavu svůj celek neúnavně a slušně povzbuzovali a přispěli k velmi dobré úrovni samotného utkání. Také Pražané přijeli na Moravu ve velmi slušném počtu a svůj tým hlasitě povzbuzovali. O vyšší známku se připravili pouze házením sněhových koulí na hlavního sudího v průběhu prvního poločasu. Jiné výtržnosti však nedělali a pro samotný zápas byli přínosem. Kéž by si z nich brali příklad při svých výjezdech i fanoušci dalších klubů.

Pořadí po 22. kole

1. Bohemians 142 2. Ostrava 141 3. Liberec 127 4. Slavia 119 5. Sparta 104 6. Mladá Boleslav 99 7. Brno 96 8.-9. Most a Teplice 94 10. Plzeň 85 11.-12. Olomouc a Žižkov 83 13. Jablonec 76 14. Zlín 73 15. České Budějovice 68 16. Kladno 59

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme