Souboj fotbalových fanoušků - 23. kolo

Soutěž o nejlepší fanoušky nejvyšší české fotbalové soutěže očima reportérů Radiožurnálu má ve 2. ročníku následující pravidla: I nadále bude každý týden osm reportérů na jednotlivých stadionech sledovat chování a nápaditost příznivců. Na základě jejich hodnocení určíme pět nejsympatičtějších počinů kola, které bodově odměníme (2 až 10 bodů). Může přitom jít nejen o vtipné choreo nebo parádní fotbalovou atmosféru, ale i o úsměvné maličkosti či zdánlivé drobnosti, které dají třebas jinak průměrnému utkání šmrnc. Násilné a urážlivé projevy fanoušků naopak mohou vést k bodovým odpočtům - určovat tedy budeme také případné nejhorší počiny kola (minus 1 až minus 5 bodů).

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českomoravský fotbalový svaz

Českomoravský fotbalový svaz | Foto: fotbal.cz

Co se povedlo ve 23. kole

1. Slavia (10 bodů) - Takhle vypadá obecně sdílená představa ideální atmosféry na fotbalovém stadionu. Diváci povzbuzují své mužstvo po celý zápas, ke kotli se připojuje i zbytek fanoušků na všech tribunách, hráčům se za výkon děkuje i přesto, že nezvítězili, nedochází k žádným výtržnostem a k vidění je naopak bohatá choreografie.

2. Liberec, Ostrava, Sparta (8 bodů) - I když jich byla jen desetina a měli hlušší pasáže, také sparťanští příznivci se podíleli na vynikající kulise derby pražských "S". Liberečtí a ostravštví fanoušci pro změnu vzájemným překřikováním vytvořili vůči derby konkurenceschopnou atmosféru u Nisy, jen jich mohlo přijít více.

3. neuděleno

4. neuděleno

5. Olomouc a Žižkov (2 body) - Domácí kotel se vytasil s vtipnou velikonoční choreografií, která s použitím jadrného, ale přiléhavého výrazu, marně vyžadovala, aby Viktoria konečně na jaře naplno bodovala. Hostující hlouček dokázal Hanáky s uznání hodnou vytrvalostí povzbuzovat po celé utkání.

Co se nepovedlo ve 23. kole

1. Sparta (-2 body) - Dvě světlice přistály na trávníku edenského stadionu, takovým výkonem se kromě brněnských návštěvníků tohoto stadionu pochlubit nikdo nemůže, ani fanoušci ostravského Baníku. A to ještě pořadatelé zabavili třeba nůžky nebo dlažební kostku. Výkon sparťanské části publika snižuje také urážlivé skandování vůči soupeřovu táboru.

2. Slavia a Olomouc (-1 bod) - Urážlivé skandování slávisté sparťanům s chutí opláceli. Hanáků přijelo na Žižkov sice jen asi čtyřicet, ale dýmu dokázali pyrotechnikou vytvořit ve svém sektoru dostatek.

Pořadí po 23. kole

1. Slavia 121 2. Ostrava 115 3. Sparta 66 4. Liberec 56 5. Mladá Boleslav 50 6. Brno 34 7. Plzeň 23 8. Žižkov 22 9. Olomouc 19 10. Jablonec 12 11. České Budějovice 4 12. Bohemians Praha 1 13. Zlín 3 14. Příbram 0 15. Kladno -1 16. Teplice -3

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme