Souboj fotbalových fanoušků - 24. kolo

Fanoušci fotbalistů Ostravy a Bohemians znovu předvedli na svých stadionech parádní představení a i nadále suverénně společně vedou soutěž Radiožurnálu. Výtku ovšem zaslouží za pyrotechnické výstřednosti, které zůstávají českým nešvarem. Zvláště vršovičtí diváci ale dokázali, že jsou fanoušky do nepohody. Zůstat pozitivní i poté, co v důležitém boji o záchranu těsně před koncem vaše mužstvo inkasuje od soupeře, který byl do té doby neškodný, to je hodné poklony. Baníkovci pro změnu bouřlivě přivítali jim dobře známého - momentálně jabloneckého - kouče Komňackého.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci FC Baník Ostrava

Fanoušci FC Baník Ostrava | Foto: Baník Ostrava

Sparta-České Budějovice 8:1

Sparťanský "kotel" se prezentoval intenzivním a hlavně slušným fanděním. Jedinou výjimkou byl barevný transparent rozvinutý v průběhu druhé půle ještě dlouho před 22. hodinou... Fanoušků hostujícího týmu bylo (pokud bereme v potaz dobře čitelný sektor pro vlajkonoše hostujícího týmu) na zápase možná 5, nutno dodat, že hodně pasivních.

Ostrava-Jablonec 8:1

Na Bazaly letos chodí nejvíc diváků. I tentokrát počet lehce přes 9 tisíc znamenal návštěvu kola. K tradičním pyrotechnickým mínusům je zbytečné cokoli dodávat. Za zmínku stojí určitě ale dvě věci, které podtrhují fotbalovou vyspělost domácích fanoušků. Přivítání trenéra Komňackého, který před necelými čtyřmi lety dovedl Baník k titulu, a také málovídané vyvolávání jména autora klíčové finální přihrávky, narozdíl od střelce, na třetí gól domácích. Co k hostům? 1 bod za nic (nula v sektoru).

Zlín-Žižkov 4:1

Zlínští fanoušci dorazili v obvyklém počtu a ve svém sektoru za bránou byli slyšet. A to i za bezbrankového stavu a především při výkonu, který neměl s prvoligovou produkcí nic společného. Ostatní diváci však své hráče zasypali sprškou nadávek a pískotem. Dlužno podotknout, že pro ně lze najít pochopení. Jinak se však jakýkoliv dalších prohřešků vyvarovali. Utkání se hrálo v korektní atmosféře. Z Prahy sice přijelo asi osm fanoušků, kteří rozvinuli ve svém sektoru klubové zástavy, nicméně během zápasu na sebe upozornili pouze zábavní pyrotechnikou, která zadýmila prostor před gólmanem Baránkem.

Liberec-Mladá Boleslav 7:7

Jestliže na hřišti domácí prohráli, v ochozech byly síly vyrovnané. Tedy ne početně, ale co se projevů fandění týká. Hostů mohlo možná přijet více, ale i díky vývoji zápasu je bylo slyšet dost. Domácí fandili jako tradičně, tedy na úroveň české ligy nadprůměrně.

Brno-Most 4:3

Hostů přijelo z Mostu zhruba třicet a nezaslouží si zatracení, i když šlo o podporu spíše symbolickou. Snad ještě více si museli vytrpět domácí fandové, jejichž oblíbenci se proti soupeři ze spodku tabulky opět trápili. Na druhou stranu - příznivci jim to svým pískáním nijak neulehčili.

Teplice-Olomouc 4:3

Jestli mají Teplice v boji o třetí místo v něčem nevýhodu, tak je to slabší podpora fanoušků. Zápas proti Olomouci to jen potvrdil. Hanáky přijela povzbudit desítka "skalních", která byla občas i slyšet.

Bohemians-Kladno 8:3

Klokani potvrdili pověst fanoušků do nepohody. Za nepříznivého počasí, na neatraktivního soupeře a s televizním přenosem v zádech jich přišlo do ochozů skoro 6 tisíc. Fandili neustále, i když jejich oblíbenci ne a ne se dostat do kloudné šance. A neustali ani poté, co pět minut před koncem inkasovali. Vyplatilo se. Navíc Ďolíčkem zněly nové nápadité chorály. Mínusem je pyrotechnika "na poslední chvíli", tj. na oslavu vyrovnání v hodině dvanácté. Sice šlo o efektní světelnou podívanou, ale z principu neakceptovatelnou - pyrotechniku na stadionech zkrátka ne... Kladenští se ve svém sektoru v počtu, který rozhodně nepřekročil padesát osob. Ty se ale snažily bojovat s větrnými mlýny v podobě zeleno-bílé přesily houževnatě a vytrvale, i když s pramalým efektem.

Plzeň-Slavia 5:6

Slávisté se domácím vyrovnali snad i co do počtu, a co do intenzity fandění je dokonce předčili. Celkově však v Plzni nevládla nijak oslnivá atmosféra, ačkoli ti, kteří na fotbal přišli, se ve vší slušnosti fandit snažili.

Pořadí po 24. kole

1.-2. Bohemians a Ostrava 158 3. Liberec 140 4. Slavia 126 5. Sparta 113 6. Mladá Boleslav 110 7. Most 106 8. Teplice 103 9. Brno 100 10. Plzeň 94 11.-12. Olomouc a Žižkov 90 13.-14. Jablonec a Zlín 81 15. České Budějovice 75 16. Kladno 66

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme