Souboj fotbalových fanoušků - 26. kolo

Přetahovaná o cenu Radiožurnálu pro nejlepší fanoušky Gambrinus nebere konce. Po 26. kole tahají za kratší konec příznivci Baníku Ostrava, kteří přišli o dvoubodový náskok v čele, kde je vystřídali fandové Bohemians 1905. Ti si svým představením proti Brnu jako první v této sezóně vynutili nejvyšší možnou známku, Baníkovci tratili hlavně kvůli slabší návštěvě na Bazalech, použité pyrotechnice a slabší podpoře fanoušků mimo kotel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Bohemians 1905

Fanoušci Bohemians 1905 | Foto: Bohemians 1905

Olomouc-Žižkov 4:4

Utkání proběhlo v poklidné atmosféře. Přihlíželo jen málo přes tři tisíce diváků. Na výši návštěvy se asi podepsal i déšť a ne příliš dobré počasí. Dorazilo i několik desítek fanoušků hostujícího mužstva v jeho barvách. Povzbuzovali slušně. Bez problémů se chovali i příznivci domácích. Celkově oboustranně podprůměr.

Ostrava-České Budějovice 7:1

Na Bazaly dorazilo v deštivém počasí solidních 6 805 diváků, ovšem v letošní sezoně jsme zvyklí od Baníkovců na mnohem lepší čísla. Domácí fanoušci povzbuzovali v rámci možností slušně, místy i hodně hlasitě, ovšem na nějakou mimořádnou známku to nestačí. Kotli zbytek stadionu moc nepomohl. I tentokrát se v hledišti objevila pyrotechnika. Hosté nedorazili vůbec jako by dopředu tušili výsledek.

Zlín-Mladá Boleslav 4:1

Tradiční návštěva tentokrát vytvořila Zlínským opravdu domácí prostředí. Neúnavným povzbuzováním tlačila své miláčky za vyrovnáním i za nepříznivého stavu, ovšem v závěru se nevyvarovali příznivci Tescomy výstřelků s pyrotechnikou. Z Mladé Boleslavi do Zlína nikdo nepřijel. A pokud ano, zůstal po celý zápas velmi dobře utajen.

Plzeň-Kladno 3:2

Slabá návštěva byla odrazem posledních výkonů Plzně. Domácí diváci příliš svůj tým nepovzbuzovali a spíše ještě na hráče pískali v době, kdy se Kladno dostalo do vedení a Viktoriáni potřebovali povzbudit. Příznivců Kladna dorazila hrstka, v kotli vyhrazeném pro hosty bylo téměř více vlajek než diváků, kterých jsme napočítali osm.

Bohemians-Brno 10:3

Sektory vyhrazené domácím fanouškům byly našlapané k prasknutí, na některé zájemce o vstupenku se ani nedostalo. Klokaní příznivci byli namlsaní výhrou v Mostě a neutuchající podporou, o kterou se nepřetržitě staral nejen kotel, ale celý stadion, dohnali i přes nepříznivý vývoj své mužstvo k první jarní výhře na domácím stadionu, což si také dokázali hráči a diváci společně náležitě vychutnat. Navíc se neobjevil žádný viditelný náznak o výtržnost ani pyrotechnických hrátek, takže není jediný důvod neohodnotit známkou nejvyšší za příkladné fandovské představení. Brněnský sektor sice několik desítek fanoušků zaplnilo a Brňané svůj tým aktivně povzbuzovali, jenže v závěru polevili a navíc si neodpustili použití dýmovnic, kvůli kterým museli zjednat pořádek pořadatelé - v sektoru zuřila v závěru utkání větší bitva než na hřišti.

Sparta-Most 8:1

Na Spartě se stává slušné a aktivní fandění bez výstřelků v poslední době standardem, návštěva přesáhla osm a půl tisíce diváků i na poslední Most. V sektoru hostů bylo k vidění deset naprosto pasivních příznivců.

Liberec-Jablonec 4:3

Oba kotle fanoušků se snažily, seč mohly. Jenže u domácích chybělo tradičně nápadité choreo. Jablonečtí vyvažovali početní převahu domácích hlasivkami. Proč tak nízké známky? Mělo jít o prestižní souboj dvou měst, které spojuje tramvajová linka. A vzhledem k tomu, že reportér utkání pamatuje doby, kdy jezdily tramvaje k duelu těchto dvou soupeřů přecpané a návštěvy dosahovaly až 10 tisíc diváků, strhává body za (ne)účast diváků na tomto zápase. Oficiální číslo (4693) mu navíc přišlo pochybné.

Teplice-Slavia 8:8

U domácích vhozená láhev, u hostů nevhodný pokřik, to je jedno z mála negativ, která se dala na vystoupení obou táborů najít. Také návštěva byla na české poměry slušná - přes 9 tisíc diváků. Na teplické straně se poněkud výjimečně zapojoval do intenzivního fandění celý stadion. Hosté si na podporu od svých fanoušků také rozhodně nemohli stěžovat. Aspoň během utkání to platilo...

Pořadí po 26. kole

1. Bohemians 175 2. Ostrava 174 3. Liberec 150 4. Slavia 142 5. Sparta 128 6. Mladá Boleslav 120 7. Teplice 114 8. Most 113 9. Brno 108 10. Plzeň 98 11. Olomouc 97 12. Žižkov 96 13. Jablonec 87 14. Zlín 86 15. České Budějovice 79 16. Kladno 73

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme