Souboj fotbalových fanoušků - 27. kolo

Z hlediska zájmu, podpory a nápaditosti ze strany fanoušků byl zápasem víkendu duel Sparty na hřišti Bohemians. Domácí příznivci se na prvním místě odpoutali od příznivců ostravského Baníku. Ten má ovšem ještě před koncem sezóny jedno domácí utkání k dobru oproti vršovickým hráčům a fandům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušek Bohemians 1095

Fanoušek Bohemians 1095

Bohemians-Sparta 10:9

Klokani svůj stadion dokázali hravě vyprodat, na řadu zájemců už se nedostalo a ti, kteří do ochozů pronikli, neváhali obětovat své hlasivky na podporu zelené a bílé v boji o záchranu. K vidění byla obzvláště vyvedená choreografie, což platí i o sparťanských vlajkonoších, kteří se prezentovali vtipně provokativním transparentem: "30.4.2008 - Pohár ČMFS: Pravá Bohemka vs. Sparta". Vyšší hodnocení zkazil sparťanům ten, kdo v jejich sektoru odpálil v závěru utkání dýmovnici.

Jablonec-Olomouc 5:6

Standardní atmosféra, hostující si bod navíc zaslouží jako ocenění a zároveň útěchu. Narozdíl od jejich oblíbenců totiž utkání nepojali laxně.

Mladá Boleslav-Plzeň 8:1

Domácí fanoušci přišli v hojném počtu, slyšet byl nejen kotel, ale celý stadion, k vidění byla i mexická vlna. Škoda jen, že zůstala i prázdná místa. Podpořit hosty přijelo pouze několik statečných, jejichž počet nepřekročil jednotky.

České Budějovice-Teplice 4:4

Ostudně nízká návštěva, dva a půl tisíce diváků je zvláště v krásném jarním počasí na nejvyšší soutěž zoufale málo. Jinak co do divácké podpory a chování šlo o utkání, které ničím nevybočilo z šedi průměru.

Most-Liberec 3:5

Přes existenční důležitost zápasu pro domácí tým jej Mostečtí příznivci nepodrželi, a to jak slabou návštěvou - pouhých 1500 diváků, z nichž přibližně 20 % tvořili fanoušci hostů, tak svým povzbuzováním či spíše nepovzbuzováním v průběhu utkání. Zaujali snad jen složeným nápisem, v němž vyzývali hráče "2. LIGA - MY TAM NECHCEME.... VY JO? TAK MAKEJTE". Největším fandou tak byl kupodivu domácí hlasatel, který diváky neustále (bohužel marně) burcoval k větší podpoře domácích fotbalistů. Fanoušci Liberce byli na vyprázdněném stadionu často slyšet více než domácí příznivci, ale ničím výrazným ve svém fandění rovněž nezaujali.

Brno-Ostrava 8:7

Utkání bylo vyprodané, nedošlo k žádným střetům. V prvním poločase o sobě dávali hlasitěji vědět příznivci ostravského Baníku. Domácí fanoušci převzali iniciativu ve druhé půli. Občas byly slyšet i vulgární nadávky rozhodčímu. Jedinou kaňkou byla dýmovnice vhozená baníkovci za branku Martina Lejsala ve druhém poločase.

Kladno-Zlín 3:2

Dva body ze soucitu jsou odměnou pro tři fanoušky Zlína, kteří přijeli své mužstvo podpořit do středních Čech. Domácích příznivců bylo pochopitelně více, ale v jednom z klíčových duelů o záchranu by se dala čekat daleko početnější a intenzivnější podpora.

Slavia-Žižkov 9:5

Domácí fanoušci si museli vytrpět své, ale o to více bylo jejich vystoupení sympatické. Ani se nechce věřit, že neustali ve fandění, předvedli tradiční děkovačku, vše se dělo ve sportovním duchu, i když jedinci, kteří dávali najevo nespokojenost, se pochopitelně také našli. Za vyzdvižení ale stojí třeba to, jak si slávisté dokázali udělat legraci mířenou do vlastních řad pokřikem "penalty, penalty". Hostující příznivci roztroušení na tribunách byli vidět, slyšet už méně, ačkoli si mohli užívat nečekaných gólových hodů.

Pořadí po 27. kole

1. Bohemians 185 2. Ostrava 181 3. Liberec 155 4. Slavia 151 5. Sparta 137 6. Mladá Boleslav 128 7. Teplice 118 8.-9. Brno a Most 116 10. Olomouc 103 11. Žižkov 101 12. Plzeň 99 13. Jablonec 92 14. Zlín 88 15. České Budějovice 83 16. Kladno 76

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme