Souboj fotbalových fanoušků - 28. kolo

Ostudou kola byla pondělní dohrávka mezi Olomoucí a Slavií, kde na sebe oba tábory upozornili hlavně v negativním slova smyslu. V souboji o celkové vítězství stále není jasno, příznivci ostravského Baníku snížili náskok Bohemians 1905 na tři body.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrův stadion

Andrův stadion | Foto: www.sigmafotbal.cz

Zlín-Bohemians 6:6

Každá ze známek vychází z jiných pohnutek. Hostujících fandů přijelo zhruba 400, starali se o dobrou atmosféru, ale své představení pokazili dávkou vulgarismů i vhozenou dýmovnicí, která zahalila do mlhy polovinu hrací plochy. Domácí fanoušci zvládli utkání bez výtržností i pyrotechniky, povzbuzovali po celé utkání, což si i hráči po utkání pochvalovali, předvedli i zajímavé choreo, ovšem počet domácích diváků v hledišti je na nejvyšší soutěž zoufalý - po odečtení hostujících příznivců klesne příslušné číslo pod dva a půl tisíce.

Ostrava-Kladno 7:1

Baník předvedl na české poměry svůj tradiční kvalitní standart. Solidní návštěva, nové transparenty v hledišti vyjadřující názor kotle na některé věci, to v sobotu večer na Bazalech nechybělo, totéž se ovšem dá říct (také podle tradice) o pyroefektech. Hra domácího celku ale fanoušky ke skutečnému peklu nepodnítila, a tudíž ani k mimořádné známce za mimořádný výkon. A Kladno? Jedno velké nic. Jako by si jejich fanoušci snad řekli, že atraktivnější výjezd bude například ve druhé lize na Duklu.

Žižkov-Most 6:3

Žižkovské vlajkonoše je tentokrát možné pochválit, s vědomím, že i příští rok budou chodit na první ligu o sobě dávali vědět po celé utkání a rozvinuli i nápaditý soubor transparentů, který přirovnával jejich klub ke slavným nositelům červeno-bíle pruhovaných dresů - například Olympiakosu Pireus, Atlétiku Madrid, Sunderlandu, Stoke City nebo Crvene Zvezdě Bělehrad. Jenže ostatní publikum se přidávalo velmi vlažně a ani návštěva nebyla z nejvyšších, celkově lehký nadprůměr. Hosty dorazilo podpořit zhruba dvacet fanoušků a za neutuchající snahu o podporu v beznadějné situaci si body útěchy zaslouží.

Teplice-Mladá Boleslav 5:6

Na straně domácích průměrná podpora týmu, který hraje o nadprůměrné umístění, nic nevybočilo z normálu. Z Mladé Boleslavi dorazilo dvěma autobusy asi stovka diváků, kteří usilovně fandili, na hostující tábor slušné, lehce nadprůměrné představení.

Liberec-České Budějovice 6:1

Domácích nepřišlo mnoho, ale kdo by se při očekávaném šetření opor a atraktivitě duelu dalo čekat. Vytasili se ale s parádními transparenty oslavujícími 50 let fotbalu v Liberci. Loga jiných klubů předělaná do barev Slovanu stála za to. U hostů je i jeden bod za totální neúčast nadsazeným hodnocením. Pro příští sezónu asi zavedeme nulu.

Plzeň-Jablonec 4:1

Vedení Viktorie umožnilo všem divákům na utkání vstup zdarma, poslední mizerné výkony Plzně jich ale do ochozů stejně víc než 3200 nepřilákaly. Domácí kotel byl navíc ještě prořídlejší než obvykle. V prvním poločase domácí příznivci místo povzbuzování spílali managementu Viktorie, více fandit začali až po změně stran, kdy i plzeňští fotbalisté zavzpomínali na podzimní část sezony a předvedli celkem líbivý fotbal. Jablonečtí příznivci asi tušili slabší výkon fotbalisůt ze severu Čech, proto do Plzně nepřijeli, případně byli schovaní na hlavní tribuně, svůj tým ale rozhodně nepovzbuzovali.

Sparta-Brno 7:6

Těžko hodnotit - na jednu stranu si domácí publikum zaslouží ocenění za neutuchající podporu oslabené Sparty a pozitivní přístup k utkání. Kotli, který dokonce značnou část zápasu strávil v ne právě teplém počasí "poanglicku" do půl těla, lze těžko vyčítat nelichotivé skandování hodnotící Tomáše Řepku. Zato světlice a bengálské ohně v sektoru a antisemitské i vulgární pokřiky pozitivně brát nelze. Brňané svůj sektor nezaplnili, ale přijelo jich nezanedbatelné množství. Snažili se držet krok s domácím publikem, i když ho z pochopitelných důvodů nepředčili.

Olomouc-Slavia 1:1

I když návštěva byla navzdory tv přenosu celkem dobrá (necelých šest tisíc diváků) a počet slávistů v sektoru taky (cca 150), oba týmy vyfasovaly nejnižší ohodnocení. U hostů je na vině velmi časté používání pyrotechniky, které občas vytvořilo dým i nad hřištěm a potyčka s pořadateli, po níž se v sektoru museli objevit těžkooděnci. Domácí kotel byl počtem průměrný, ovšem jeho "kreativita" se smrskla pouze na vyvolávání slova "Sigma" a antipražské pokřiky. Olomouckým navíc uškodily provokace asi padesáti lidí, kteří v době střetu hostů s pořadateli přišli těsně před slávistický sektor vyhrocovat atmosféru.

Pořadí po 28. kole

1. Bohemians ... 191
2. Ostrava ... 188
3. Liberec ... 161
4. Slavia ... 152
5. Sparta ... 144
6. Mladá Boleslav ... 134
7. Teplice ... 123
8. Brno ... 122
9. Most ... 119
10. Žižkov ... 107
11. Olomouc ... 104
12. Plzeň ... 103
13. Zlín ... 94
14. Jablonec ... 93
15. České Budějovice ... 84
16. Kladno ... 77

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme