Souboj fotbalových fanoušků - 29. kolo

Přituhuje a zároveň se vyjasňuje. To se dá říci jak o bojích o skutečný titul a o záchranu v Gambrinus lize, tak o souboji fanoušků. Absolutorium si vysloužily dva dlouhodobě nejlepší tábory - Bohemians 1905 i Baník Ostrava. Leč jejich snaha v ochozech měla diametrálně jiný dopad na reálný výsledek zápasu. Snažili se i Slávisté, naopak některá utkání se snad ani nemusela hrát a podle toho, jak je "prožívali" fanoušci, by to zrovna jim vadilo nejméně. Každopádně: o triumfu v soutěži fanoušků se rozhodne v přímém souboji Baníku Ostrava s Bohemians 1905 v posledním kole. A poznámka nakonec - vítězný kotel se může těšit na parádní trofej.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová Gambrinus liga

Fotbalová Gambrinus liga | Foto: F. Tichý

Sparta Praha - Baník Ostrava 5:10
Sparťanská známka je aritmetickým průměrem devítky pro slušnější většinu, která fandila skvěle, a jedničky, kterou si vysloužilo několik jedinců za svůj neomluvitelný výstup během minuty ticha. Fandové Baníku byli po celý zápas vynikající co do hlasitosti i intenzity fandění, a až na malou výjimku byli i slušní, i když častokrát museli "skřípat zubama".

Bohemians 1905 - FK Teplice 10:4
Na rozdíl od jiných klubů, které v poslední době hrály a hrají o záchranu - na vršovickém stadionu bylo patrné podle počtu diváků i kulisy, že domácím opravdu o něco jde. Navíc se ale fandové klokanů po celý zápas dokázali nonstop a pěkně nahlas bavit fotbalem a ani na chvíli je neotrávil chabý výkon Bohemky především v prvním poločase. Takže i poté, kdy si domácí těžce zkomplikovali svoje další ligové účinkování, mohli si dovolit kolektivně pozdravit stále ještě plné tribuny a dostalo se jim nikoliv pískotu, ale potlesku. Tepličtí nepřijeli tropit výtržnosti a absolvovali zápas po boku domácích příznivců v poklidu, ale moc jich na tribuně nebylo. Tým,který se v tabulce pohybuje dost nahoře, by si zasloužil větší podporu.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 4:9
Poslední domácí duel Boleslavi sice sledoval vyprodaný stadion, ale její fanoušci tentokrát nebyli moc slyšet. Slávistů přijelo do MB několik stovek a svůj tým hnali od prvních minut do útoku. Hráči Slávie si chvílemi mohli připadat jako doma.

1.FC Brno - Slovan Liberec 5:5
Naprosto bezproblémové utkání z obou stran. Průměrná návštěva i fandění si zaslouží právě průměrné hodnocení.

Siad Most - Tescoma Zlín 2:1
Mizerná nálada sestupujícího Mostu se přenesla i do prázdných tribun. Utkání se Zlínem, ve kterém už o nic nešlo, sledovalo pouhých 700 skalních fanoušků s transparentem, vyzývajícím k odstoupení trenéra domácích Roberta Žáka. Příznivcům Zlína se vzhledem k daleké cestě a důležitosti utkání, nelze divit, že vůbec nedorazili. Domácí fanoušci se chovali slušně, ale svůj tým výrazněji nepodporovali. Trochu málo na poslední domácí zápas Severočechů v nejvyšší soutěži.

Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň 2:1
Reportér nezaznamenal ani jednoho fanouška hostujícího týmu, takže nemá v podstatě, co by hodnotil. Podobně se lze postavit k množství domácích, kterých oficiálně dorazilo přes dva tisíce, ale nijak se nevyznamenali.

SK Kladno - Sigma Olomouc 3:1
Přestože kvůli důležitosti zápasu a krásné počasí byl vytup zdarma, diváků přišlo málo a chovali se velmi tiše a nevytvořili důležitému zápasu odpovídající atmosféru. Z Olomouce nedorazil asi vůbec nikdo.

FK Jablonec - Viktoria Žižkov 4:3
Nelze se divit, že v pěkném počasí nedorazilo na stadión zrovna moc fanoušků. Na severu Čech spíše sami sportují, než by se šli podívat na boj o záchranu. Žižkovských pár přijelo, ale za velké ovace jejich výkon (ani jejich oblíbenců) nestojí.

Tabulka po 29. kole:
1. Bohemians 1905 201 b.
2. Baník Ostrava 198
3. Slovan Liberec 166
4. Slavia Praha 161
5. Sparta Praha 149
6. Mladá Boleslav 138
7. 1.FC Brno 127
7. Teplice 127
9. Most 121
10. Viktoria Žižkov 110
11. Olomouc 105
12. Viktoria Plzeň 104
13. Jablonec 97
14. Zlín 95
15. Dynamo Č. Budějovice 86
16. Kladno 80

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme