Souboj fotbalových fanoušků - 3. kolo

Soutěž o nejlepší fanoušky Gambrinus ligy očima reportérů Radiožurnálu má ve 3. ročníku následující pravidla: I nadále bude každý týden osm reportérů na jednotlivých stadionech sledovat chování a nápaditost příznivců. Na základě jejich hodnocení určíme nejsympatičtější počiny kola, které bodově odměníme (2 až 10 bodů). Může přitom jít nejen o vtipné choreo nebo parádní fotbalovou atmosféru, ale i o úsměvné maličkosti či zdánlivé drobnosti, které dají třebas jinak průměrnému utkání šmrnc. Násilné a urážlivé projevy fanoušků naopak mohou vést k bodovým odpočtům - určovat tedy budeme také případné nejhorší počiny kola (minus 1 až minus 5 bodů).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal - ČMFS

fotbal - ČMFS | Foto: fotbal.cz

Co se povedlo ve 2. kole

1. neuděleno

2. Slovácko (8 bodů) - Výkonnost a výdrž namlsaných příznivců klubu z Uherského Hradiště stojí za vyzdvižení. I po dvou porážkách dokázali skoro zaplnit slovácký stadion a hnát své mužstvo za vítězstvím nad Olomoucí.

3. Bohemians 1905, Ostrava, Příbram, Slavia, Sparta (6 bodů) - Tradičně silné domácí zázemí Bohemians 1905, Ostravy a Slavie tentokrát nepřineslo nic nadstandardního a dechberoucího. Ďolíček sice navštívilo opět skoro 7 tisíc lidí, ti ale při třetím střeleckém trápení a ofenzivní bezradnosti místy ztráceli ochotu povzbuzovat. Do Edenu po vyřazení z Ligy mistrů od Tiraspolu dorazilo na druhé Bohemians necelých deset tisíc lidí, atmosféra z těch lepších, ale nikoli výjimečná. V Ostravě je návštěva pod 7 tisíc diváků brána jako zklamání, které však trvá už delší čas. Domácí fandové se znovu blýskli aspoň vtipným transparentem: "Tryzna za ty, kteří se nedostali na utkání v Olomouci." V Příbrami překvapila netradičně početný sedmitisícový dav a tím pádem i solidní fotbalové prostředí, o které se starali také sparťané.

4. Brno (4 body) - Padesát slušně a vytrvale povzbuzujících příznivců na severu Čech stojí za zmínku a ocenění.

5. Jablonec (2 body) - Asi čtyřicítka fandů ze severu Čech se v Ďolíčku neztratila a v hluchých pasážích domácího publika o sobě dávala znatelně vědět. Jablonci ve Vršovicích fandila také olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková.

Co se nepovedlo ve 3. kole

Ostrava (-1 bod) - Fanoušci Baníku si během domácího zápasu s Plzní neodpustili tradiční pyrotechnické hrátky.

Pořadí po 3. kole

1. Bohemians 1905 26 2.-3. Slavia a Slovácko 20 4. Sparta 19 5.-6. Brno a Ostrava 17 7. Mladá Boleslav 14 8. Teplice 10 9-11. Liberec, Olomouc a Příbram 8 12.-13. Jablonec a Kladno 2 14.-16. Bohemians Praha, České Budějovice a Plzeň 0

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme