Souboj fotbalových fanoušků - 4. kolo

Po čtvrtém kole je třeba vyzdvihnout fanoušky Liberce, kteří se navzdory všem nepříznivým okolnostem dělí se slávisty o 4. místo. Jejich mužstvo je přitom v Gambrinus lize s jedním bodem poslední a navíc za ním museli již třikrát vyrážet do cizího prostředí. Bohemians snížili o jeden bod náskok příznovců ostravského Baníku, který má v čele stále solidní náskok. Znovu o několik pozic níže se propadli sparťané, jejichž část řádila na Žižkově.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hooligans na stadionech

Hooligans na stadionech | Foto: Archiv

Viktoria Žižkov - Sparta 2:1

Z hlediska chování fanoušků nejdiskutovanější zápas kola. Sparťané fandili, ale hlavně vulgárně. Uráželi všechny okolo, zápalnou lahví ohrozili dokonce vlastního brankáře Tomáše Poštulku. Zasahovat musela policie a rozhodčí musel zápas dvakrát přerušit. Když se k tomu přičte ještě detail, jakým je třeba vytržená sedačka na hrací ploše, znamená jeden bod ještě příznivé vysvědčení. Domácí fandové byli po celý zápas méně slyšet, v podstatě se nechali naprosto zastínit. Po porážce to chtěli napravit a snažili se vyprovokovat rvačku se sparťany. Hodnocení jim kazí i chování pořadatelů. Jeden z nich hodil světlici zpět do kotle Sparty, další jen přihlíželi pěstnímu souboji na tribuně po skončení zápasu s tím, že je to věcí policie.

Olomouc - Most 4:1

Hanáci se nemohli během utkání na podporu svých příznivců příliš spolehnout, návštěva také nebyla nijak závratná. V sektoru hostů sice nechyběla vlajka Mostu, zato tam až na několik jednotlivců chyběli fanoušci.

Slavia - Brno 3:3

Brňané o sobě nedávali na stadionu příliš vědět. Slávisté sice ano, ale nepřišlo jich ani 5 tisíc a často se z ochozů ozývaly urážky konkurenční Sparty. Návdavkem se fanoušci po utkání poprali a několik z nich to odneslo zraněními.

Jablonec - České Budějovice 5:1

Jihočechů dorazilo na druhý konec republiky tolik, že je reportér Radiožurnálu spočítal na prstech svých rukou. Jablonečtí se prezentovali naprosto obvyklou návštěvou a standardním "povzbuzováním" svého týmu.

Plzeň - Bohemians 1905 7:7

I podruhé v letošním ročníku byl stadion v Plzni vyprodaný a atmosféra výborná. Přispěla k tomu velkou měrou asi tisícovka příznivců Bohemians, kteří byli často slyšet víc než ti domácí.

Mladá Boleslav - Kladno 6:6

V hledišti vládla slušná atmosféra, ani jeden z táborů nešetřil své hlasivky. Přestože domácí dosud nevyhráli, zůstalo jen 200 neprodaných vstupenek.

Teplice - Liberec 6:6

Návštěva přes 5 tisíc diváků je na teplické poměry nejlepší za poslední tři čtvrtě roku, ale jinak to žádný zázrak také není. Navíc se domácí nevyvarovali rasistického bučení. Oba tábory celý zápas usilovně povzbuzovaly své týmy.

Zlín - Ostrava 6:6

Zlínským pomohla návštěva ostravského Baníku na jejich Letné ke stejnému bodovému zisku, jakého dosáhli dohromady za předešlá tři kola. Bylo vyprodáno, k čemuž ale dopomohly i téměř tři tisícovky ostravských fandů, kteří byli slyšet přece jen o něco více. Atmosféru, jak se patří, narušili z hlediska fotbalových norem pouze příznivci hostů užitím pyrotechniky.

Celkový počet bodů po 4. kole (maximum 40 bodů)

1. Ostrava 29
2. Bohemians 25
3. Teplice 22
4.-5. Liberec a Slavia 21
6. Brno 19
7.-9. Jablonec a Mladá Boleslav a Plzeň 18
10. Olomouc 15
11.-13. Kladno, Most a Sparta 14
14. Viktoria Žižkov 13
15.-16. České Budějovice a Zlín 12

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme