Souboj fotbalových fanoušků - 5. kolo

Soutěž o nejlepší fanoušky nejvyšší české fotbalové soutěže očima reportérů Radiožurnálu má ve 2. ročníku následující pravidla: I nadále bude každý týden osm reportérů na jednotlivých stadionech sledovat chování a nápaditost příznivců. Na základě jejich hodnocení určíme pět nejsympatičtějších počinů kola, které bodově odměníme (2 až 10 bodů). Může přitom jít nejen o vtipné choreo nebo parádní fotbalovou atmosféru, ale i o úsměvné maličkosti či zdánlivé drobnosti, které dají třebas jinak průměrnému utkání šmrnc. Násilné a urážlivé projevy fanoušků naopak mohou vést k bodovým odpočtům - určovat tedy budeme také případné nejhorší počiny kola (minus 1 až minus 5 bodů).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českomoravský fotbalový svaz

Českomoravský fotbalový svaz | Foto: fotbal.cz

Co se povedlo v 5. kole

1. Ostrava (10 bodů) - Představení domácích fanoušků mělo sílu (15 tisíc diváků), vtip (transparent propagující "marketingovou akci pro děti a školáky"), grácii (aplaus oběma soupeřům i za nepříznivého stavu pro Baník) i náboj (nechyběla mexická vlna).

2. neuděleno

3. Brno, Liberec, Slavia (6 bodů) - Za sympatickou a na české poměry početnou podporu příznivců těchto týmů v hostujícím prostředí, a to v hodně vzdáleném.

4. Mladá Boleslav a Plzeň (4 body) - Za bezmála vyprodaný staion, ovšem podpora domácího celku může být mnohem silnější a nápaditější.

5. Sparta (2 body) - Na Spartu je necelých šest tisíc diváků skutečně málo. Zaujali aspoň skandováním "Dejte jim bůra" - po jarním vítězství nad Žižkovem 6:1 totiž tentokrát letenský klub lákal diváky na pivo zdarma, pokud dá vicemistr více než 5 gólů.

Pořadí po 5. kole

1. Ostrava 41 2. Slavia 30 3. Plzeň 18 4.-5. Liberec a Sparta 16 6. Brno 14 7. Žižkov 9 8. Mladá Boleslav 8 9.-10. České Budějovice a Teplice 4 11. Bohemians Praha 2 12.-14. Jablonec, Olomouc, Příbram 0 15. a 16. Kladno a Zlín -1

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme