Souboj fotbalových fanoušků - 6. kolo

Utkání Teplic se Spartou bylo výjimečné v mnoha ohledech. Kromě slabého výkonu sudího Kociána, běsnění hráčů a trenérů Sparty nebo vzpomínky na Vlastislava Marečka ale nesmíme zapomenout na vynikající kulisu, která zápas provázela. Suverénně nejvyšší návštěva kola, nejvyšší návštěva na Stínadlech za poslední dva roky, a báječná atmosféra, to všechno byly znaky jednoho ze šlágrů kola. Netradičně bylo k vidění slušnější chování v hledišti než na hřišti a v jeho okolí. Proto náš reportér neváhal přirovnat úroveň projevů fanoušků k atmosféře na ostravských Bazalech a udělil oběma táborům zatím ojedinělou známku 9 na 10bodové stupnici. Diváci druhého taháku kola mezi Slavií a Ostravou si slušnou atmosféru zkazili nízkou návštěvou, nesportovními projevy a používáním zakázané pyrotechniky v množství větším než malém. Po šestém kole se pořadí v čele naší soutěže nijak výrazně nemění. Na medailových pozicích jsou fandové Ostravy, Bohemians a Slavie. Zápas k dobru ale mají Teplice, které na oba tábory příznivců z Prahy zle dotírají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci FC Baník Ostrava

Fanoušci FC Baník Ostrava | Foto: Baník Ostrava

Slavia-Ostrava 6:6

Vzhledem k tomu, že se hrálo o první místo, nebyla na Strahově nijak závratná návštěva. Atmosféru přesto lze nazvat fotbalovou, oba tábory hlasitě fandily po celé utkání, i když mnoho krásy k vidění nebylo. Fanoušci domácích i hostů předvedli i několik nápaditých vizuálních prvků, jenže kaňkou na jejich představení je opakované používání pyrotechniky, jemně řečeno destruktivní pokřiky a také vzájemná rvačka mimo brány stadionu - to vše jim vyneslo bodové srážky.

Olomouc-Brno 6:5

Utkání sledovalo necelých pět tisíc diváků. Asi tři stovky byly v~sektoru příznivců hostujícího mužstva. Atmosféra v~hledišti byla dobrá i s~hlasitým povzbuzováním a choreografickými prvky. Ze sektoru hostů vhodil někdo na trávník jednou malou dýmovničku. V~sektoru domácích se objevila nápaditá choreografie, jejíž součástí byly i světelné efekty. Celkově hodnotíme atmosféru zápasu jako lehce nadprůměrnou.

Viktoria Žižkov-Liberec 4:4

Návštěva slabá, i na malém žižkovském stadionu zůstalo dost volných míst. Atmosféra spíše komorní, hlasití jednotlivci se bez větší námahy dostávali ke slovu a bylo je slyšet. Žádné výtržnosti ani pyrotechniku jsme nezaznamenali, přesto udělujeme podprůměrné hodnocení, atmosféra nebyla příliš fotbalová.

Kladno-České Budějovice 4:1

Fanoušky hostů těžko hodnotit, protože slovy našeho reportéra dorazili do Kladna celí dva. Domácí fandili slušně v obou smyslech slova, jejich známku ale sráží zoufale nízká návštěva, která nedosáhla ani čísla 2000.

Jablonec-Bohemians 3:6

Domácí fanoušci svému týmu nijak nepomohli, hosté to neměli za rohem, přesto dorazili v hojném počtu a hlasitě své mužstvo podporovali. Ovšem použili k tomu také pyrotechniku, což jim kazí pověst i známku.

Mladá Boleslav-Most 6:5

Stadion byl skoro vyprodaný, oba tábory byly slyšet po celý zápas, ale na druhou stranu žádný pokus o přidanou hodnotu se nekonal. Hostů přijelo asi padesát a přece jen neměli na to, aby domácí obecenstvo překřičeli. Žádné nepřístojnosti k vidění nebyly.

Teplice-Sparta 9:9

Nejvyšší návštěva v Teplicích od října 2005, kdy se Na Stínadlech představila právě Sparta. Nejvyšší návštěva kola 14 700 diváků. Důstojné rozloučení s Vlastislavem Marečkem na začátku utkání a dozvuky v podobě transparentů v hledišti i během něho. Příznivci obou táborů byli hodně slyšet po celé utkání. To vše jsou atributy atraktivního zápasu s vynikající kulisou, která byla vpravdě fotbalová a v českém prostředí slýchaná snad jen na Bazalech. A podílely se na ní oba tábory. Navíc se nenechaly strhnout emotivním závěrem. Jediným výraznějším prohřeškem ze strany diváků byla vhozená dýmovnice. Stadion nebyl plný. Proto neudělujeme nejvyšší hodnocení.

Plzeň-Zlín 5:1

Sektor pro hostující fanoušky zel prázdnotou, známka je tedy jasná. Domácí fanoušci se spíše dívali na televizi, poprvé nebylo letos vyprodáno, průměr.

Pořadí po 6. kole, Teplice a Brno odehrály 5 zápasů

1. Ostrava 43 2. Bohemians 38 3. Slavia 34 4. Teplice 31 5. Liberec 30 6. Mladá Boleslav 29 7.-8. Plzeň a Sparta 28 9. Most 26 10.-11. Brno a Žižkov 24 12. Jablonec 23 13. Olomouc 22 14. Kladno 21 15. České Budějovice 19 16. Zlín 14

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme