Souboj fotbalových fanoušků - 7. kolo

Soutěž o nejlepší fotbalové fanoušky v české lize se zužuje na souboj mezi příznivci Ostravy a Bohemians. Oba kluby hrály tentokrát doma a o jeden bod lepší hodnocení - devítku - si vysloužili Klokani, kteří tak snížili vedení Baníku na čtyři body. V Dolíčku bylo na derby se Slavií vyprodáno, atmosféra vynikající a umocněná tím, co se dělo na trávníku. Bohemians poprvé v lize vyhráli, poprvé skórovali proti soupeři, který měl na hřišti více než devět hráčů a navíc v takto prestižním utkání. V Ostravě se tradičně sešla nejvyšší návštěva kola a nic na tom nemění ani fakt, že na Bazaly letos už přišlo i více než 11 tisíc diváků. Jenže fanoušci domácích se nevyvarovali častého používání zakázané pyrotechniky a skvělá atmosféra se střídala s hluchými místy. Stav 1:0 pro Olomouc konsternoval nejen domácí fotbalisty, ale i jejich příznivce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Bohemians 1905

Fanoušci Bohemians 1905 | Foto: Bohemians 1905

Těžko se porovnává atmosféra na různých stadionech, každý tábor má svérázný způsob povzbuzování, přesto se snažíme používat kritéria, která se dají uplatnit na všechny. Ohodnocení známkou je vedle slovního jakési nutné zlo, které známe i ze školních lavic. Těžko něco takového jako výkon při studiu nebo povzbuzování vyhodnotit jedním číslem. I tentokrát jsme ale od jednotlivých reportérů sesbírali známky od 1 do 10.

Bohemians-Slavia 9:6

V souboji dvou táborů z čela tabulky naší soutěže zvítězil ten domácí, stejně jako v případě fotbalistů na hřišti. Na bitvu o Vršovice bylo vyprodáno a příznivci Klokanů byli z průběhu utkání v extázi. Také hosté se podíleli na skvělé atmosféře, ale na své soupeře v zeleno-bílém zkrátka nestačili.

Ostrava-Olomouc 8:5

11 tisíc diváků je nejvyšší návštěvou kola, atmosféra na Bazalech byla tradičně skvělá, ale vzhledem k vývoji, který domácí fanoušky konsternoval, se objevila i hluchá místa. Také pyrotechniky přilétlo z domácích sektorů nezdravě mnoho. Z Olomouce přijelo několik desítek fanoušků, prezentovali se vizuálně i za pomoci hlasivek.

Zlín-Teplice 6:3

Na lídra tabulky se přišly podívat necelé čtyři tisícovky fanoušků. Není to mnoho, ale vzhledem k tomu, že loni touto dobou chodilo ve Zlíně na Liberec nebo na Slavii sotva 1800 příznivců, je potřeba ocenit zvýšený zájem zlínských diváků. Ti v úvodu velkým transparentem uctili také památku kouče Marečka a po celý zápas svůj tým slušnou formou povzbuzovali. I oni mají zásluhu na tom, že Tescoma odolala závěrečnému naporu Teplic. Z Teplic se vydalo do Zlína asi deset skalních příznivců. Také oni byli v průběhu zápasu slyšet, ale domácí kotel překřičet nemohli. Oba tábory si zaslouží pochvalu za slušné povzbuzování a také za to, že během utkání na hřiště nedopadla jediná dýmovnice či dělobuch. Vlastislav Mareček by měl z takového chování určitě radost.

Liberec-Plzeň 6:2

Domácí fanoušci předvedli vtipné povzbuzování, ukázali i transparent "Začnete si věřit, dřív než začne sněžit", snažili se fandit. Z Plzně dorazila asi padesátka fanoušků, slyšet ale byli pouze ojediněle.

Sparta-Mladá Boleslav 5:5

Průměrný zápas s průměrnou atmosférou, kterou dokázaly udržet oba tábory, mají za výsledek průměrné hodnocení.

České Budějovice-Žižkov 4:4

Nepříliš početný tábor hostů dokázal domácí obecenstvo často překřičet, celkově slabá návštěva, podprůměrná atmosféra, podprůměrné ohodnocení.

Most-Kladno 6:1

V Mostě tentokrát nebylo vyprodáno, ale domácí obecenstvo dokázalo své mužstvo povzbudit, a to slušnou formou. Hostující tábor se neprezentoval nijak.

Brno-Jablonec 4:2

Slabá návštěva tří tisíc diváků, nevýrazná atmosféra a přece jen větší podpora pro domácí mužstvo dává ve výsledku nízké hodnocení.

Dohrávka 5. kola

Brno-Teplice 5:4

Pořadí po 7. kole

1. Ostrava 51 2. Bohemians 47 3. Slavia 40 4. Teplice 38 5. Liberec 36 6. Mladá Boleslav 34 7.-8. Brno Sparta 33 9. Most 32 10. Plzeň 30 11. Žižkov 28 12. Olomouc 27 13. Jablonec 25 14. České Budějovice 23 15. Kladno 22 16. Zlín 20

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme