Souboj fotbalových fanoušků - 8. kolo

Srovnat na dálku atmosféru a chování diváků na osmi stadionech Gambrinus ligy, to je úkol skoro neřešitelný. Radiožurnál se o to přesto pokouší ve své soutěži o nejlepší fotbalové fanoušky na tuzemské scéně. I po 8. kole jsme sesbírali známky a slovní hodnocení od reportérů z jednotlivých stadionů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci FC Baník Ostrava

Fanoušci FC Baník Ostrava | Foto: Baník Ostrava

Mladá Boleslav-Bohemians 6:3

Domácí podporovali svůj tým slušně a rovnoměrně po celý zápas. Hosté - na to, že jich dorazilo zhruba dvě stě - stačili kromě místy ne právě slušného fandění řadu dalších aktivit - třeba rvačku s pořadateli a policií.

Slavia-Zlín 4:1

Slávistů se na zápas se Zlínem nevydalo právě mnoho a ti, kteří zůstali doma, mohli litovat. Podobný střelecký koncert se nemusí jen tak opakovat. Na Strahově to vypadalo, že zlínští fotbalisté vůbec nejsou na hřišti. Ale i když byli neviditelní, rozhodně jich tam bylo víc než jejich příznivců v hledišti.

Kladno-Brno 4:3

Ze strany domácích diváků nepřišla příliš vydatná podpora kladenskému týmu, na stadionu bylo chvílemi ticho jako v kostele. Z Brna dorazily desítky fanoušků, kteří se i v takovém počtu stačili prezentovat pranicí na stadionu.

Teplice-Plzeň 6:3

Fandění domácích bylo lehce nad průměrem, do Teplic sice přijelo pár diváků z Plzně, ale nijak výrazně se zhruba desetičlenná skupinka projevit nestihla.

Olomouc-Liberec 6:4

Utkání Olomouce proti Liberci sledovala na hanácké poměry lehce nadprůměrná návštěva pěti a půl tisíce diváků. Atmosféra byla rovněž mírně nadprůměrná s malými nedostatky, třeba dýmovničkou u sektoru domácích. Příznivců Severočechů dorazilo několik desítek i s transparenty, ale jejich přítomnost během utkání nebyla příliš znát.

Jablonec-Sparta 4:5

Na zápas se Spartou býval v Jablonci zvykem vyprodaný stadion, tentokrát nebyl. Nízká návštěva byla částečně kompenzovaná těmi, kdo přišli - fandili obstojně. Sparťanů přijelo dost, zhruba dvě stě. Své mužstvo dovedli hlasitě a intenzivně podporovat, ale nedokázali se povznést a oprostit se od urážkek. Také nějaká ta petarda byla k vidění.

České Budějovice-Most 4:1

Utkání mužstev ze dna tabulky nepřineslo žádnou úchvatnou podívanou na hřišti a to se odráželo i v hledišti. Domácí diváky zápas příliš netáhl, atmosféra podprůměrná. O hostech se ani to tvrdit nedá.

Žižkov-Ostrava 4:5

Fanoušci Baníku dokázali na žižkovském stadionku vytvořit fotbalové prostředí, ale jejich standardně kvalitní výkon chtě nechtě sráží nevyžádané doprovodné akce - dýmovnice ani rvačky zkrátka nejsou nezbytnou součástí obdivuhodného fandění. Domácí diváci sice nic podobného netropili, ale kdo o sobě nedává příliš vědět, nic nezkazí...

Pořadí po 8. kole

1. Ostrava 56 2. Bohemians 50 3.-4. Slavia a Teplice 44 5.-6. Liberec a Mladá Boleslav 40 7. Sparta 38 8. Brno 36 9.-11. Most, Olomouc a Plzeň 33 12. Žižkov 32 13. Jablonec 29 14. České Budějovice 27 15. Kladno 26 16. Zlín 21

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme