Souboj na bratislavském Tehelném poli hodně napoví

Klíčem k postupovému cíli se může stát pro slovenské i české fotbalisty už druhý zápas kvalifikace mistrovství Evropy. Boje o účast na Euru sice sotva začaly, ale středeční duel bývalých federálních partnerů může mít velký význam pro cestu na turnaj, který se uskuteční za dva roky. Oba celky totiž patří mezi spolufavority skupiny D a duel o možnostech obou soupeřů hodně napoví.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Brückner

Trenér Brückner | Foto: Ondřej Prokop | Zdroj: Český rozhlas

Sobotní vstupní zápasy oba rivalové vyhráli, ale ke třem bodů došli rozdílnou cestou. Zatímco Slováci smetli Kypr šestibrankovým přídělem, Češi museli bojovat o výhru 2:1 nad Walesem do poslední minuty. Z obou táborů se ale ozývá, že středeční měření sil bude něčím jiným, především pak vypjatým soubojem, na který se těší obě země.

Zatímco Češi jsou dlouhodobě v popředí světového žebříčku FIFA, Slováci zažívají nebývalý reprezentační boom. Český tým přicestoval do slovenské metropole až dnes v poledne a ubytoval se v hotelu Crown Plaza. Trenér Karel Brückner se o Slovácích už v minulých dnech vyjadřoval velmi pochvalně a dnes svá slova zopakoval. Soupeř na něj udělal silný dojem. "Je to kompaktní tým, který jde výkonnostně nahoru a je vyrovnaný ve všech řadách. Slabší stránky si však nechám raději pro sebe," uvedl kouč po shlédnutí videozáznamu ze sobotního utkání soupeře.

Zápas na vyprodaném Tehelném poli začne ve 20:15. Duel bude řídit anglický sudí Gordon Bennet. Předpokládané sestavy: Slovensko: Čontofalský - Zabavník, Škrtel, Ďurica, Čech - Karhan, Hlinka, Valachovič, Mintál, Švento - Šebo. Česká republika: Čech - Ujfaluši, Jiránek, Rozehnal, Jankulovski - Sionko, Rosický, Galásek (Polák), Plašil - Koller, Kulič.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme