Soupeři známí i neznámí

Včerejší los mistrovství světa ve fotbale, které proběhne příští rok v Německu, přidělil českým reprezentantům soupeře z Itálie, Ghany a USA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

losování základních skupin MS 2006

losování základních skupin MS 2006 | Zdroj: ČTK

Čtyři minuty před dvaadvacátou hodinou vytáhl legendární brazilský fotbalista Pelé z osudí třetího losovacího koše míček se jménem České republiky a přiřadil ho ke skupině E k Itálii a Ghaně. Později doplnili naši skupinu ještě Spojené státy americké. Právě s nimi se čeští fotbalisté utkají jako s prvními, stane se tak 12. června v Gelsenkirchenu. Druhý zápas, proti Ghaně, je pak čeká v sobotu 17.6. v Kolíně nad Rýnem, skupinu uzavřou soubojem s Itálií 22.6. v Hamburku.

"Italy známe, ale zbylé dva soupeře ne. Ameriku ani Ghanu jsem neviděl. Musíme sehnat informace a pracovat. Zatím nemůžu říct, jestli je to lehká, težká nebo středně těžká skupina, protože to nevím," okomentoval los kouč národního týmu Karel Brückner.

Nevyzpytatelní soupeři ovšem nejsou jedinou záludností, která na český reprezentační výběr příští rok v červnu čeká. Pokud se mu podaří umístit se na jedné z prvních dvou příček ve skupině a tedy postoupit do osmifinále, čeká ho soupeř ze skupiny F, kterou tvoří Brazílie, Chorvatsko, Austrálie a Japonsko. A potkat Brazílii, patrně největšího favorita na turnajové vítězství, už na začátku vyřazovacích bojů, to by asi nikoho z příznivců českého národního týmu příliš nepotěšilo.

Příznivě byla Štěstěna nakloněná především k pořádající zemi šampionátu. Německo se ve skupině A utká s relativně lehčími soupeři z Kopstariky, Polska a Ekvádoru. Naopak zoufat si mohou ve skupině C, která svedla dohromady velice silné týmy Argentiny, Pobřeží slonoviny, Nizozemí a Srbska a Černé Hory.

Složení základních skupin:

Skupina A: Německo, Kostarika, Polsko, Ekvádor.

Skupina B: Anglie, Paraguay, Trinidad a Tobago, Švédsko.

Skupina C: Argentina, Pobřeží slonoviny, Srbsko a Černá Hora, Nizozemsko.

Skupina D: Mexiko, Írán, Angola, Portugalsko.

Skupina E: Itálie, Ghana, USA, Česká republika.

Skupina F: Brazílie, Chorvatsko, Austrálie, Japonsko.

Skupina G: Francie, Švýcarsko, Korejská republika, Togo.

Skupina H: Španělsko, Ukrajina, Tunisko, Saúdská Arábie.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme