Španělé, Argentinci a Australané vedou v semifinále DC 2:0

Tenisté Španělska, Austrálie a Argentiny mají nakročeno do semifinále Davisova poháru. O jejich postupu může rozhodnout už sobotní čtyřhra. Španělsko totiž vede nad Chorvatskem 2:0, stejně jako Austrálie ve Švédsku a Argentina nad Ruskem. Stav duelu mezi Francouzy a Švýcary je pak jako jediný nerozhodný 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Davis Cup

Davis Cup | Foto: Nlearningnetwork

Španěl Ferrero bojoval v utkání s Mariem Ančičem více s vlastní nervozitou než se soupeřem, neboť hrál téměř doma. Narodil se v Onteniente nedaleko Valencie, kde se zápas Davisova poháru hraje. Na Ferrerův výkon pak ve druhé dvouhře navázal i Carlos Moya, který chorvatskou jedničku Ivana Ljubičiče zdolal ve čtyřech setech. Australský útok na postup do semifinále zahájil Mark Philippoussis, který za pomoci svého drtivého servisu a čtrnácti es získal v utkání s Jonasem Björkmanem první bod. Švédského hráče porazil za necelé dvě hodiny 6:4 a dvakrát 6:3. Úspěšný první den završil podle očekávání Lleyton Hewitt. První hráč světového žebříčku porazil ve čtyřech setech Thomase Enqvista. Francouzům získal první bod Grosjean po čtyřsetové výhře nad Bastlem, když měl utkání pod kontrolou a třetí set ztratil pouze vlastní nepozorností. Švýcarská jednička Roger Federer ale v druhém duelu splnila roli favorita a zařídila hostům vyrovnání. Nicolase Escudého Federer přehrál hladce ve třech setech. O úvodní bod pro Argentinu se postaral David Nalbandian. Na antuce v Buenos Aires přehrál snadno za dvě hodiny a 22 minut ve třech setech Nikolaje Davyděnka, hrdinu únorového zápasu prvního kola s Českou republikou. Druhá dvouhra byla také jasnou záležitostí domácích - Gaston Gaudio porazil Jevgenije Kafelnikova 6:4, 6:0 a 6:2.

Stavy čtvrtfinálových zápasů Davis Cupu po prvních hracích dnech:

Španělsko - Chorvatsko 2:0
Ferrero - Ančič 3:0 (6:4,6:2,7:6), Moya - Ljubičič 3:1 (6:7,6:1,6:4,6:4).

Francie - Švýcarsko 1:1
Grosjean - Bastl 3:1 (6:3,6:4,3:6,6:3), Escudé - Federer 0:3 (4:6,5:7,2:6).

Švédsko - Austrálie 0:2
Björkman - Philippoussis 0:3 (4:6,3:6,3:6), Enqvist - Hewitt 1:3 (4:6,2:6,7:5,4:6).

Argentina - Rusko 2:0
Nalbandian - Davyděnko 3:0 (6:2,6:2,7:5), Gaudio - Kafelnikov 3:0 (6:4,6:0,6:2).

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme