Španělky byly nad síly českých basketbalistek

České basketbalistky prohrály ve svém úvodním zápase na olympijském turnaji v Aténách se Španělskem 78:80 po prodloužení. Tým trenéra Jana Bobrovského přišel dvě sekundy před koncem normální hrací doby o tříbodové vedení, v prodloužení pak už marně dotahoval mírné vedení soupeřek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zase pod košem

zase pod košem | Foto: BK Žabiny

V pondělí se reprezentantky utkají s favoritkami z USA. Český tým sice vstřelil první koš zápasu, ale pak téměř v celém utkání musel dotahovat mírné vedení soupeřek, v poločase až pětibodové. V závěru druhé půle ale měly české vicemistryně Evropy navrch a po třech proměněných šestkách Zuzany Klimešové a Hany Machové vedly osm sekund před koncem 67:64. Španělky ale stihly vyrovnat, dvě sekundy před sirénou se o to postarala svojí jedinou trojkou v zápase Laia Palauová.

V nastavené pětiminutovce se ujaly vedení soupeřky, které se z tříbodové vzdálenosti trefily v zápase celkem jedenáctkrát, a českému týmu se už podobný zvrat nepovedl.

Výsledek - skupina B:

Česká republika - Španělsko 78:80 po prodl. (22:24, 34:35, 45:50, 67:67)
Body: Večeřová 15, Vítečková 14, Machová 13, Klimešová 11, Veselá 10, Pavlíčková 8, Hamzová 6, Hartigová 1 - Palauová 14 a Valdemorová po 14, Fernandezová 11, Garciaová a Sanchezová po 9, Aguilarová a Cebrianová po 6, Ferragutová 5, Ponsová 4, Pascuaová 2. Rozhodčí: Aylen (Austr.), Homsy (Kan.). Trestné hody: 22/18 - 22/15. Fauly: 26:20. Trojky: 6:11. Diváci: 2307.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme