Španělské finále vyhrál Albert Costa

Svůj dvanáctý turnajový titul celkem, první na grandlamu, vybojoval na pařížské antuce šestadvacetiletý Španěl Albert Costa. Ve finále si poradil se svým krajanem Juanem Carlosem Ferrerou 6:1, 6:0, 4:6, 6:3 a dal si tak nejhezčí dárek k páteční svatbě. Mezi vítěze se zapsala ve čtyřhře i česká juniorka Barbora Strýcová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roland Garros

Roland Garros | Foto: ČSTV

S Costou se přitom před začátkem turnaje příliš nepočítalo, naposledy se z turnajového prvenství radoval v květnu 1999. Na cestě za největším vítězstvím kariéry ale rodák z Barcelony vyřadil oba loňské finalisty, Brazilce Kuertena i svého kamaráda Corretju.

Zápas, který hned za stavu 1:1 v první sadě přerušil déšť, se od začátku vyvíjel v Costově režii, který svého soupeře přehrával především drtivými údery z forhendové strany. Ferrero po přestávce až do konce druhého setu nezískal ani hru, pak se mu sice povedlo vyhrát další sadu, ale na zvrat to nestačilo. "Nevím, co se dnes stalo, ale hrál jsem skvěle," pochvaloval si svůj výkon vítěz.

Nedělní finálové výsledky. Muži: A. Costa (20) - Ferrero (11-oba Šp.) 6:1, 6:0, 4:6, 6:3. Čtyřhra ženy: Ruanová-Pascualová, Suarezová (2-Šp./Arg.) - Raymondová, Stubbsová (1-USA/Austr.) 6:4, 6:2. Smíšená čtyřhra: Blacková, W. Black (5-Zimb.) - Bovinová, Knowles (Rus./Bah.) 6:3, 6:3. Dvouhra juniorů: Gasquet (2-Fr.) - Recouderc (Fr.) 6:0, 6:1. Čtyřhra juniorů: Bayer, Petzschner (Něm.) - Henry, Reid (Austr.) 7:5, 6:4. Dvouhra juniorek: Widjajaová (1-Indon.) - Harkleroadová (11-USA) 3:6, 6:1, 6:4. Čtyřhra juniorek: Strýcová, Grönefeldová (ČR/Něm.) - Su-Wei Hsieh, Kuzněcovová (Tchaj-wan/Rus.) 7:5, 7:5.

Petr Souček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme