Spanilá jízda Sparta Ligou mistrů pokračuje

Fotbalisté pražské Sparty porazili v Lize mistrů na Letné moskevský Spartak 2:0 a udělali další krok k postupu. Tři body a vedení v tabulce jim vynesly branky z kopaček Kincla a Sionka. Brankář Čech navíc prodloužil svou neprůstřelnost v soutěžních zápasech už na víc než 15 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta nastoupila v tradiční osvědčené sestavě a hned od začátku se snažila nepříliš jistou moskevskou obranu vyvést z míry napadáním už při rozehrávce. V 19. minutě šikovně pronikl do šestnáctky Sionko, ale místo přihrávky na zcela volného Kincla zvolil střelu a mířil vedle.

V 27. minutě dal o sobě poprvé vědět ruský mistr. Po Labantově chybě Besčastnych posadil míč přesně na hlavu sparťanskou obranou zapomenutého Titova, ale kapitán Spartaku netrefil branku. V závěru prvního poločasu dvakrát zahrozil dravý Hartig. Poprvé ho ale Kovtun po "jesličkách" zastavil faulem, podruhé ztroskotal na brankáři.

Po změně stran Sparta své úsilí ještě vystupňovala. V 50. minutě se po Jarošíkově přihrávce řítil Sionko už podruhé na gólmana, ale ani tentokrát šanci nevyužil. Do třetice v pádu po Labantově centru hlavičkoval Sionko těsně vedle.

V 57. minutě už se Sparťané radovali. Michalík obešel dva hráče, naservíroval míč před branku a Kincl ho nadvakrát protlačil do sítě.

Chvíli to vypadalo, že Sparta svého soupeře definitivně srazí na kolena, ale pak jejím hráčům rychle ubývaly síly a hosté vytušili svou šanci. V 82. minutě při ojedinělém brejku utekl domácím zadákům Lovčev, ale Čech mu vyrovnat nedovolil. Vystihl jeho úmysl a nohou míč mířící k tyči odvrátil. Tři minuty před koncem sebral Sionko zbytek sil, šel důrazně za míčem a s přispěním zmatených soupeřových zadáků pojistil výhru.

Sparta tak překonala další překážku a v příštím týdnu si už může v Rotterdamu definitivně zajistit postup do osmifinálové skupiny.

Sparta Praha - Spartak Moskva 2:0 (0:0) Branky: 57. Kincl, 88. Sionko. Rozhodčí: Poulat - Bequignat, Viennotová (všichni Francie). ŽK: Mitrevski, Kovtun, Bezrodnyj, Ananko. Diváci: 17.221. Sparta Praha: Čech - Grygera, Hübschman, Novotný, Labant - Sionko, Jarošík, Hašek, Michalík (60. Zelenka) - Kincl (90. Papoušek), Hartig (80. Holub). Spartak Moskva: Levyckij - Kovtun, Ananko, Mitrevski, Parfijonov - Baranov, Bulatov, Titov, Bezrodnyj (57. Cychmejstruk) - Besčastnych, Robson (61. Lovčev).

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme