Sparta - Liberec 2:1 dnes i celkově

Hokejisté Sparty vyhráli první domácí semifinále play-off České pojišťovny a v sérii nad Libercem vedou 2:1 na zápasy. V polovině první třetiny vstřelil úvodní gól Pražanů Hlaváč, v prostřední části si rozhodující trefu připsal Sivek a v 50. minutě už jen na konečných 1:2 z libereckého pohledu snížil Klimenta. Pokus o závěrečný tlak Bílých tygrů znemožnil útočník Lubomír Vaic, který se nechal dvě minuty před koncem zbytečně vyloučit. Čtvrtý duel série začne zítra v T-Mobile aréně znovu v 17 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Sparta Praha

HC Sparta Praha | Foto: Telefónica O2

Do sparťanské sestavy se vrátil po zranění útočník Kratěna, Bílé Tygry posílil po viróze jejich nejlepší střelec Pletka, naopak nastoupit nemohl nachlazený Novák. Při absencích Jiruše, Moravce a Dernera navíc kouč Paleček po dlouhodobém zranění přivítal v sestavě beka Holuba. V opatrném začátku se dostal v druhé minutě do šance Liberec, ale sudí omylem přerušili hru v době, kdy ještě gólman Duba nedržel puk a Procházkovo zakončení přišlo dlouho po odpískání. Sparťané zahrozili při pobytu Hlinkova útoku na ledě, potom Hniličku prověřili Ton a Langhammer. Hrálo se dlouho bez šancí, ale v 11. minutě po Hlinkově přihrávce projel mezi rozestoupenými beky Žabkou a Zíbem před libereckou branku Hlaváč a blafákem do forhendu otevřel skóre. Severočeši se pak neprosadili v přesilové hře, kterou navíc přerušil faulem Krstev. V oslabení se pak dostal ke střele Podkonický, ale Duba ji bez potíží kryl. Ve hře při plném počtu hráčů Bílí Tygři těžko pronikali do obranného pásma domácích, v přesilovce pro Hlinkově trestu se sice dostal do šance Plodek, ale zakončení se mu nepovedlo. V 19. minutě vypálil při sparťanské početní výhodě Zelenka a z dorážky Hlinka netrefil odkrytou branku. Na začátku druhého dějství tečoval při Vykoukalově pobytu na trestné lavici Klimentovu střelu Víšek, ale puk mířil vysoko. Vzápětí musel ze hry odstoupit domácí bek Tabaček, který odjel se zaraženými horními zuby do čelisti do nemocnice a čeká ho operace. V 23. minutě se dostal do dobré pozice liberecký bek Zíb, ale jeho nepovedená střela skončila v Dubově lapačce.

Vzápětí byl právě Zíb vyloučen a Sparta zvýšila náskok. Nekrytý Sivek v 26. minutě tečoval před Hniličkou Hanzlíkovu ránu od modré čáry. Liberec se nedokázal prosadit před Dubu, naopak po Hlaváčově přihrávce ohrozil libereckého gólmana Hlinka. I když hosté prohrávali, byli dál aktivnější Pražané. Hniličku vyzkoušeli Kratěna a Ton. V závěru druhé části se nepovedla hostům ani přesilovka a po zákroku na pronikajícího Langhammra ji přerušil Zíb. Na začátku poslední dvacetiminutovky nevyzráli na Dubu ani Podkonický a Čermák, ale kouč Paleček zamíchal složením útoků a Severočeši zápas zdramatizovali. V 50. minutě tečoval Čuttův pokus před dotírajícím Klimentou domácí zadák Benýšek a připravil svého gólmana o čistý štít. Následný nápor hostů se však nekonal, protože sparťan Ton si po nedovolených zákrocích Kočího a Rýgla vynutil rychle za sebou dvě přesilovky. Hlaváč sice ve výhodě vedení nepojistil, ale Pražané výhru uhájili. Pomohl jim k tomu i Vaic, který 106 vteřin před koncem fauloval v útočném pásmu a Liberec dohrával v oslabení. Hnilička ještě kryl Hlinkův blafák.

Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
br/> Branky a nahrávky: 11. Hlaváč (J. Hlinka), 26. Sivek (Jan Hanzlík) - 50. Klimenta (Čutta).
Rozhodčí: Minář, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 14.237.
Stav série: 2:1.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme