Sparta a Liberec ve 3. předkole Ligy mistrů nezářily

Ani fotbalisté pražské Sparty, ani Slovanu Liberec se neradovali v prvních utkáních 3. předkola Ligy mistrů. Pražané prohráli v úterý na hřišti Racingu Genk 0:2, týmu AC Milán stačil k vítězství nad Severočechy jediný gól. Odvety se hrají za dva týdny na Letné a v Liberci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Hráči belgického mistra - Racingu Genk - vstřelili obě branky už během prvního poločasu, postarali se o to Thijs a Bešlija. Jediný gól zápasu mezi AC Milán a Libercem vsítil v 68. minutě Filippo Inzaghi, který do branky zblízka pohodlně dorazil Seedorfův centr. Balón vypadl brankáři Hauzrovi z náruče. Největší šanci Slovanu měl v první půli Nezmar, ale jeho střelu zastavila tyč.

K postupu do základní skupiny Ligy mistrů musí Liberec doma vyhrát alespoň o dva góly, chce-li se vyhnout případnému prodloužení a penaltám po vítězství 1:0. Sparta se při odvetě na Letné bude muset moc snažit, aby dvoubrankový náskok soupeře zlikvidovala.

Výsledky:

KRC Genk - Sparta Praha 2:0 (2:0)
Branky: 33. Thijs, 40. Bešlija. Rozhodčí: Nielsen - Jepsen, Blankholm (všichni Dán.). ŽK: Sonck, Thijs - Hübschman

Sestavy: Genk: Moons - Soley, Zokora, Rumani, Vanbeuren - Skoko, Thijs, Bešlija (75. Suzuki), Daerden - Sonck, Dagano (90. Ingrao); Sparta: Špit - Grygera, Novotný, Hübschman, Flachbart - Poborský, Jarošík, Zelenka, Sionko (82. Michalík) - Baranek (46. Babnič), Pospíšil (65. Jun)

AC Milán - Slovan Liberec 1:0 (0:0)
Branka: 68. Inzaghi. Rozhodčí: Plautz - Mayr, Staudliger. ŽK: Gattuso, Serginho - Pilný

Sestavy: Milán: Abbiati (46. Dida) - Contra, Roque Junior (25. Laursen), Maldini, Kaladze - Gattuso, Rui Costa, Ambrosini, Serginho (61. Seedorf) - Ševčenko, Inzaghi; Liberec: Hauzr - Pilný, Johana, Holeňák, Janů - Čapek (68. Papoušek), Langer, Hodúr, Zbončák - Slepička (90. Ančic), Nezmar (84. Blaha)

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme