Sparta dostala výprask ve Vítkovicích, Orli dobyli Eden

Oba nedělní zápasy hokejového play off České pojišťovny přinesly nečekané výsledky. Sparta inkasovala tvrdý direkt v podobě pětibrankového debaklu ve Vítkovicích a úřadující mistr, Slavia, podlehla doma v prodloužení Znojmu po trefě Miroslava Baruse.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport extraliga

Tipsport extraliga | Foto: Hokej.cz

Největší podíl na výhře Vítkovic měl mladý reprezentační útočník Rostislav Olesz, který dvakrát překonal Petra Břízu. Zkušený gólman se z branky poroučel po páté trefě Krayzela. Naopak domácí Marek Pinc vychytal čisté konto.

Vyprodaná hala hnala ostravský tým do útoku a poprvé Bříza kapituloval již v 5. minutě po akci Jiřího Burgera a zakončení Olesze. Domácí si soupeře podmanili lepším pohybem, důrazem i nezměrnou obětavostí, díky níž Spartu výjimečně pouštěli Pincovi na dostřel.

Zápas se zlomil v úvodu druhé části. Průnik Jana Marka zastavil pozorný Pinc a z protiakce rozebrala soupeře akcí na jeden dotek Štefankova řada. Jako autor druhé trefy se radoval Zbyněk Irgl.

Vítkovice favorita dorazily důrazem na hraně pravidel. Olesz před třetím gólem vydoloval puk Břízovi z lapačky a protlačil ho do branky. I když gólman běsnil, sudí po konzultaci s videorozhodčím Oleszův zásah potvrdili. Hustá atmosféra nakonec vyústila ve rvačku Kumstáta s Výtiskem. Těsně předtím se ještě Břízovi vymstil výlet z branky, při němž ho o puk obral Krayzel a Burger po kombinaci celého útoku dokonal zkázu Sparty. Definitivní podobu výsledku dal přesným behendem Krayzel.

Znojemští Orli dokázali poprvé v sezóně zvítězit na slávistickém ledě a ujali se vedení v sérii 2:1. Výhru ve vyrovnaném utkání zajistil hostům v prodloužení útočník Miroslav Barus.

Trenéři Znojma se rozhodli rozdělit slovenskou údernou řadu Uram-Pucher-Rataj a v úvodu se hosté často jen za cenu nedovolených zákroků bránili tlaku Slavie. A právě v početní výhodě otevřel skóre Tomica.

V úvodu prostřední třetiny vyšel lépe hostům. Pardavého průnik ještě Franěk zlikvidoval, ale vzápětí zakončil svůj únik nekompromisní střelou pod horní tyčku Plášek. O minutu a půl později překvapil slávistického gólmana v početní převaze z levé strany Snopek a hosté poprvé vedli. Domácím pomohl oddychový čas, po kterém zkonsolidovali svoje řady.

Vyrovnání zařídil 33 sekund před koncem druhého dějství rychlým švihem kapitán Slavie Beránek. Ve třetí části hry byla Slavia mírně aktivnější, ale nedokázala proměnit ani jednu z řady příležitostí, včetně dvou po sobě jdoucích přesilovek v samém závěru normální hrací doby.

V prodloužení rozhodl Barus, který si najel na Uramův pas a tvrdou ranou od modré čáry překvapil Fraňka. Obě série pokračují čtvrtými zápasy zítra.

Výsledky:

Slavia Praha - JME Znojemští orli 2:3 v prodloužení (1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Tomica (J. Novák, Vondrka), 40. J. Beránek (Graňák) - 24. Plášek (Benák, Mojžíš), 26. Snopek (Rataj), 68. Barus (Uram). Rozhodčí: Husička, Turčan - Pešek, Šátava. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:1. Diváci: 4328. Stav čtvrtfinálové série: 1:2.

Vítkovice - Sparta Praha 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Olesz (Burger), 23. Irgl (J. Štefanka, M. Tomášek), 28. Olesz (Seman), 33. Burger (P. Míka, Krayzel), 49. Krayzel (Burger, P. Míka). Rozhodčí: Kolísek, Šindler - Chytil, Unzeitig. Vyloučení: 8:10, navíc Pavel Kumstát - Výtisk 5 minut a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5100 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Tomáš Fliegl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme